- Reklame -
Naslovnica Vijesti Bosna i Hercegovina Brazilac potpisao za Sarajevo

Brazilac potpisao za Sarajevo

fksDvadesettrogodišnji Brazilac, koji je prošao sve selekcije slavnog Gremija, potpisao je dvogodišnji ugovor sa FK “Sarajevo”, nakon što je zadovoljio ukuse šefa stručnog štaba Mirze Varešanovića.

Juninho se zahvalio na prilici koja mu je pružena i smatra da je “bordo tim” idealna prilika da napravi prvi korak u Evropi. Omaleni Brazilac je rekao da se dobro upoznao sa klubom za koji je potpisao ugovor, te da su mu se posebno svidjeli navijači, koje je gledao na utakmicima protiv “Slobode” i “Čelika”.

“Klub koji ima ovakve navijače mora biti veliki. Jedva čekam da zaigram i pokažem šta znam”, rekao je Juninho, koji treba riješiti još administrativne stvari prije nego zaigra za FK “Sarajevo”.

 

Nova akvizicija tima sa Koševa najbolje se snalazi na poziciji iza dva napadača ili kao drugi špic-igrač. Izuzetno je tehnički potkovan i podjednako dobro igra objema nogama.

Predsjednik Upravnog odbora, Zijad Blekić, izrazio je svoje zadovoljstvo potpisom sa mladim Brazilcem, te je najavio potpisivanje ugovora sa slavnim italijanskim “Milanom”, o čemu će više detalja biti poznato narednog mjeseca.

Iako je potpis Brazilca pozitivna stvar, FK “Sarajevo” sutra očekuje teška prvenstvena utakmica protiv mostarskog “Zrinjskog”. Stručni štab pokušao je dogovoriti pomjeranje utakmice za nedjelju, ali su Mostarci isključili takvu mogućnost, jer se žele odmarati prije susreta sa “Veležom”, koji ih očekuje u srijedu.

Varešanović je najavio rokade u timu, koje su posljedica umora i povreda nekoliko igrača koji su bili standardni u prva tri kola Premijer lige.
“Muharemoviću je pukao mišić i bit će odsutan dvije do tri sedmice. Nekoliko igrača je izuzetno umorno, pa će doći do promjene u sastavu”, rekao je Varešanović.

On je izrazio naduu pobjedu do koje će doći uz podršku navijača. Kako je naglasio, “Zrinjski” je jedna od najboljih ekipa u našoj ligi, ali kao i svaka druga ima slabosti, koje namjerava iskoristiti.

“Nama je lakše igrati protiv ekipa koje dođu da se nadigravaju, nego sa timovima koji se zatvore poput ‘Čelika’ i ‘Slobode'”, rekao Varešanović.
Susret između FK “Sarajevo” i “Zrinjskog” na rasporedu je u subotu u 21 sati na stadionu “Asim Ferhatović Hase”. Uprava “Sarajeva” naglasila je da je ulaz na utakmicu za djecu i djevojke slobodan.

Exit mobile version