- Reklame -
Naslovnica Vijesti Bosna i Hercegovina BiH poražena od Franuske 0:2

BiH poražena od Franuske 0:2

miske

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je na stadionu „Asim Ferhatović – Hase“, pred 27 000 gledalaca poražena od odgovarajuće selekcije Francuske sa 0:2 u okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012 u Ukrajini i Poljskoj.

Velika se euforija pred ovaj meč stvorila u cijeloj Bosni i Hercegovini, jer su „Bosanski zmajevi“ prije samo pet dana demolirali Luksemburg sa 0:3 i to za samo 15 minuta. Sa druge strane bivši europski i svjetski prvaci reprezentacija Francuske je poražena na svome stadionu od Bjelorusije.

 

Javnost u našoj zemlji je pomislila da je konačno došlo vrijeme da i Bosna i Hercegovina može pobijediti neku veliku reprezentaciju, tako da se i remi iz ove utakmice smatrao neuspjehom.

Francuzi nisu bas dijelili naše mišljenje, pa su nam na našem stadionu održali lekciju iz nogometa. Fantastično su zatvorili Zvjezdana Misimovića, Miralem Pjanića i Senijada Ibričića na sredini, tako da je Edin Džeko ostao bez upotrebljivih lopti. U napadu su francuzi konstantno vršili presing na zadnju liniju bosanske odbrane, što je dalo svoga rezultata.

Koliko su izabranici Safeta Sušića bili loši najbolje govori podatak da smo prvi šut imali u 64. minuti kada je Miralem Pjanić šutirao sa nekih 40 metara.

Golove za Francusku su dali Benzema i Malouda, a mogli su i puno više da na golu nije bilo sjajnog Kenana Hasagića.

Exit mobile version