- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: SBiH okupila svoje članove i simpatizere u Gornjem Vakufu

FOTO: SBiH okupila svoje članove i simpatizere u Gornjem Vakufu

szbih

Općinska organizacija Stranke za BiH je juče 14.9.2010.godine u restoranu „Blitz“ u Gornjem Vakufu okupila svoje članove i simpatizere i na taj način ozvaničila početak kampanje za Izbore 2010. To je bila prilika da se u opuštenoj atmosferi uz kafu, čaj, sok i poneki kolač predstave i kandidati Stranke za BiH za sve nivoe vlasti ispred Općinske organizacije S BiH Gornji Vakuf te da ukratko obrazlože svoj plan i program kojim će se voditi kroz kampanju i šta planiraju uraditi ukoliko dobiju povjerenje glasača. Prisutnima je dobrodošlicu zaželio predsjednik Općinskog savjeta Stranke za BiH Gornji Vakuf Ramo Omeragić.

 

Treba istaći da je od visokih zvaničnika Stranke za BiH bio prisutan Adem Huskić – zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH, Zahid Mustajbegović-Dajo – poslanik i predsjednik Kluba poslanika S BiH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, Garača Abdulah – poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta F BiH, Karalić Adnana – zastupnica u Skupštini Srednjobosanskog kantona. Gosti su pozdravili skup, kratko se obratili i zahvalili na toploj dobrodošlici.

Naglašeni su najbitniji ekonomski i politički cljevi za koje će se Stranka za BiH zalagati u narednom periodu. Dinamičan ekonomski rast, razvoj i investicije; razvoj energetskog sektora; izgradnja puteva; poljoprivreda i razvoj sela; ustavne promjene, dijaspora I održivi povratak, zaštita vrijednosti odbrambenog rata su neke od tema o kojima se govorilo I na čemu će Stranka za BiH insistirati.

 

Generalna ocjena je bila da su građani BiH, a posebno oni koji žive u Općini Gornji Vakuf-Uskoplje, ogorčeni vladajućom strukturom koja ih je dovela na rub egzistencije, te da je vrijeme da se glasači animiraju da iziđu na izbore I daju šansu zdravim projektima I snagama koje nudi Stranka za Bosnu I Hercegovinu.


                     {jcomments off}

Ostatak fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

(PLAĆENI ČLANAK)

Exit mobile version