- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO/VIDEO: Održan centralni predizborni skup Stranke za BiH u Gornjem Vakufu

FOTO/VIDEO: Održan centralni predizborni skup Stranke za BiH u Gornjem Vakufu

sbih2

Jučer je prepunoj sali Doma kulture u Gornjem Vakufu upriličen centralni predizborni skup Stranke za BiH sa početkom u 15:00h. Okupljenim članovima i simpatizerima Stranke za BiH dobrodošlicu je uputio predsjednik Općinskog savjeta S BiH Gornji Vakuf gosp. Ramo Omeragić i kandidat S BiH za Skupštinu SBK koji se zahvalio sugrađanima što su odvojili nekoliko sati svoga vremena da podrže Stranku za BiH i njene kandidate na listama za Izbore 2010. Ukratko je izložio platformu S BiH i njene glavne ciljeve i prioritete za koje će se Stranka za BiH zalagati u budućem periodu.

 

„Stranka za BiH nikad neće izdati kada su u pitanju interesi države BiH i njenih građana. Dosadašnja vlast, koalicija SDA-HDZ je Srednjobosanski kanton dovela u katastrofalno stanje, a njeni građani su dovedeni na rub siromaštva. Tako više ne ide i siguran sam da će naši građani izabrati pravu opciju a to je Stranka za BiH sa svojim respektabilnim kadrovima!“, poručio je gosp. Omeragić.

Skupu se obratio predsjednik Kantonalnog vijeća S BiH i poslanik u Predstavničkom domu F BiH gosp. Garača Abdulah. Pozvao je birače da iziđu na izbore i konačno daju podršku Stranci za BiH kako bi izišli iz krize u kojoj se nalazi čitava BiH.

„Stranka za BiH je nastala 1996. godine, kada je njen predsjednik dr. Haris Silajdžić shvatio da ono za šta su se borili naši borci u ratu dolazi u pitanje u miru, a to je suverena i cjelovita BiH sa svojim institucijama! Zato naš slogan i jeste: Država BiH prije svega, i to nema alternativu. Podržite našeg kandidata za Predsjedništvo BiH dr. Harisa Silajdžića i ostale kandidate na listama za sve nivoe vlasti u BiH“, istaknuo je gosp. Garača.

Riječ su uzeli i ostali kandidati S BiH na listama: Mustajbegović Zahid Dajo – poslanik u Predstavničkom domu FBiH i predsjednik Kluba poslanika S BiH u Fedralnom parlamentu, Adem Huskić – poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH, dr. Adnana Karalić – poslanik u Skupštini SBK, Prijić Edin – kandidat za Skupštinu SBK.

Na kraju se skupu obratio Potpredsjednik Stranke za BiH i jedan od simbola S BiH gosp. Beriz Belkić. Iskreno se zahvalio Gornjem Vakufu na lijepom dočeku.

„Nije lahko odvojiti 2 ili 3 sata vremena u današnjoj situaciji i slušati nas, i zato vam od srca hvala na podršci“, rekao je gosp. Belkić.

„Stranka za BiH je respektabilna stranka koja ima svoj kontinuitet i program na kojem će istrajati. Na čelu je dr. Haris Silajdžić, istaknuti lider i jedini čovjek koji državu Bosnu i Hercegovinu stavlja ispred svega. Zato vas molim da ga podržite, a ja sam siguran da će dr. Silajdžić pobijediti na ovim izborima jer nema konkurenciju u ostalim kandidatima“, istaknuo je gosp. Beriz Belkić u svom obraćanju.

Poslije predstavljanja kandidata S BiH i obraćanja gostiju u okviru kulturno-zabavnog programa nastupila je Sanela Kalčo koja je otpjevala nekoliko lijepih bosanskih pjesama i doprinijela na taj način još ljepšoj atmosferi u sali Doma kulture.

Istaknuto je da birači u Gornjem Vakufu moraju izići na izbore 3. Oktobra, da dobro razmisle kome će dati svoj glas. Stranka za BiH sigurno ima najbolji program, najmarkantnijeg lidera dr. Silajdžića, i sigurno će opravdati ukazano povjerenje koje dobije od svojih birača.

Prepuna sala Doma kulture pokazuje da građani naše Općine ipak prepoznaju prave vrijednosti Stranke za BiH, a kako su nam rekli organizatori skupa preko 100 njih nije moglo ući u salu nego su ostali u dvorištu.

                     

Ostatak fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

(PLAĆENI ČLANAK){jcomments off}

Exit mobile version