- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Obilježen Dan Općine Gornji Vakuf – Uskoplje

FOTO: Obilježen Dan Općine Gornji Vakuf – Uskoplje

danOPCINE

Danas je u Centru za obrazovanje i kulturu svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen, 1.oktobrar, dan općine Gornji Vakuf – Uskoplje.

Prisutnima se prvo obratio Mirza Sulejmanović, savjetnik potpredsjednika Federacije BiH Mirsada Kebe. On je prenio selame i pozdrave od Kebe i istakao da je općina Gornji Vakuf – Uskoplje najbolji primjer kompleksnosti FBiH, ali i mogućnosti da narodi uspješno žive jedni pored drugih.

 

Nakon Sulejmanovića, za govornicu je izišao načelnik općine Gornji Vakuf – Uskoplje Sead Čaušević. On se ukratko prisjetio prošlosti ovog kraja, kako je naseljivo područje mijenjalo ime, od prvobitnog naziva Česta do današnjeg Gornji Vakuf – Uskoplje. Čaušević je istakao podatak da je naša općina prije nesretnog rata bila srednje razvijena, a da je danas ekonomski nerazvijena općina, sa stopom nezaposlenosti od čak 58%.

Na današnjoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća uručena su i priznanja općine Gornji Vakuf – Uskoplje istaknutim pojedincima i kolektivima.

Tako su Zahvalnicu sa Grbom Općine dobili Mahmut Drino, istaknuti prosvjetni i sportski radnik, te posthumno Mijo Batinić koji se za svoga cijelog života posvetio naučnom radu i istraživanju. Povelju sa Grbom Općine su dobili Saraj Komerc, za odlične poslovne rezultate i HKD Napredak, zbog svoje nesebične aktivnosti na promociji kulture i očuvanju tradicije Hrvata.

Sjednica je završena prigodnim programom kojeg su upriličili HKD Napredak i BZK Preporod, nakon čega su malo naši uvaženi političari prezalogajili i počastili sebe za dan općine Gornji Vakuf – Uskoplje.

                     

Ostatak fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version