- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Sloga – Brotnjo 7:1

FOTO: Sloga – Brotnjo 7:1

slog71

Nogometaši Sloge iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja su danas u okviru osmog kola Druge lige Jug Federacije Bosne i Hercegovine, na svome stadionu razbili Brotnjo iz Čitluka sa nevjerovatnih 7:1.

Inspirativna igra izabranika Ibre Zukanovića je urodila plodom da danas slave fantastičnu pobjedu protiv bivšeg prvaka Bosne i Hercegovine.

Danas su se po dva puta u listu strijelaca u Sloge upisali Milanović i Hodžić, koji je u 25.minuti uspio da promaši i jedanaesterac. Sa druge strane Milanović je najzaslužniji za autogol Miletića, jer je prethodno odlično ubacio loptu u šesnaesterac gostiju. Po jedan pogodak za Slogu su postigli Zeko i Ilič, dok je strijelac počasnog gola za Brotnjo bio Vladić iz penala.

 

Šteta je prava da je današnju utakmicu na Košutama pratilo jedva 50 ljudi. Ipak radni dan i jako tmurno vrijeme, sa slabom kišom je sigurno uzrok loše posjete.

Sloga – Brotnjo 7:1

Stadion Košute. Gledalaca: 50. Strijelci: 1:0 – Zeko (6), 2:0 – Milanović (16), 3:0 – Hodžić (21), 4:0 – Miletić (autogol) (28), 5:0 – Hodžić (69), 6:0 – Milanović (72), 6:1 – Vladić (penal) (87) i 7:1 – Ilić (90).

SLOGA: Kaltak, Miličević, Čorić, Matišić (C), Zeko, Turić, Duvnjak, Milanović, Ilić, Hodžić i Čatić. Trener ekipe: Ibro Zukanović
BROTNJO: Džida, Filipović, Miletić, Barbarić, Sušac (C), Božić, Soldo, Pehar, Lovrić, Pavlović i Vladić. Trener ekipe: Tihomir Miloš

                     

Ostatak fotografija sa utakmice pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version