- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: NK Sloga razbila Drinovce 9:0

FOTO: NK Sloga razbila Drinovce 9:0

sloDRI

N.K Sloga Gornji Vakuf – Uskoplje je danas na svome stadion savladala ekipu Drinovca sa nevjerovatnih 9:0.

Domaći su bolje otvorili utakmicu i već u 6.minuti Emir Milanović postiže prvi pogodak. Prethodno je Popović odlično šutirao, a Milanović dobro natrčao na odbijenu loptu. Omaleni Simeunović pogotkom glavom povećava vodstvo, svega tri minute nakon prvog gola. Asistenciju upisuje Haliliović sa lijeve strane.

Furiozni napadi Sloge su se nastavili i dalje. Prvo Halilović odlično tuče u 11.minuti, a lopta odlazi tik pored gola. Već u narednom napadu Popović se našao u kolosalnoj prilici, ali šalje loptu tik preko prečke.

 

Sloga je do vodstva 3:0 došla udarcem sa bijele tačke u 13.minuti. Tabak je oborio Simeunovića, a siguran realizator najstrožije kazne bio je Halilović.

Gosti su na današnjoj utakmici jedini šut u okvir gola uputili u 25.minuti, kada je Glamaš šutirao, a golman domaćih Kaltak sa lahkoćom to odbranio.

U 28.minuti novi jedanaesterac za Slogu. Ovog puta oboren je Zec, a siguran izvođač je Arežina.

Rezultat prvog poluvremena 5:0 je postavljen u 34.minuti. Zec je dobro centrirao loptu u kazneni prostor, a strijelac je ovaj put bio Demirović.

Na početku drugog dijela šef stručnog štaba Sloge, Ibrahim Zukanović je napravio dvostruku izmjenu. Iz igre su izišli Halilović i Simeunović, a u igru su ušli Miličević i Turić.

U nastavku utakmice su domaćini nastavili tamo gdje su stali krajem prvog poluvremena. Miličević je u 50.minuti sa svega 5.metara od golmana, loptu prebacio iznad prečke. Nešto kasnije Zec iz izgledne prilike pogađa prečku.

Najljepši detalj na utakmici desio se u 65.minuti. Slobodan udarac za Slogu sa nekih 17.metara, fantastično je izveo Arežina i povećao vodstvo na 6:0.

Danas odlični Popović u 72.minuti na centaršut Miličevića postiže sedmi pogodak za Slogu.

Samo tri minute kasnije, Emir Milanović je sa skoro centra igrališta uzeo loptu, poput vihora pretrčao odbranu Drinovaca i pogodio za 8:0.

Konačnih 9:0 na današnjoj utakmici postavio je svojim drugim golom Popović u 81.minuti. Bio je to odličan šut sa ruba šesnaesterca u donji lijevi ugao golmana Pejića.

Sloga – Drinovci 9:0

Stadion Košute. Gledalaca 20. Strijelci: 1:0 – Milanović (6), 2:0 – Simeunović (9), 3:0 – Halilović (13), 4:0 – Arežina (28), 5:0 – Demirović (34), 6:0 – Arežina (65), 7:0 – Popović (72), 8:0 – Milanović (75), 9:0 – Popović (81). Žuti kartoni: Miličević (89).

SLOGA: Kaltak, Demirović, Halilović (Turić), Zeko, Ćorić, Ilić (C) (Martinovič), Arežina, Simeunović (Miličević), Popovi- Milanović, Zec.
DRINOVCI: Pejić, Leventić, Gadžo, Vrcan (Vlašić), Oliver, Tabak, Radić, Lučić, Aknadžić, Glamaš, Majstorević.

                     

Ostatak fotografija sa utakmice pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version