- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Promocija kalendara i fotografija OC GVU

FOTO: Promocija kalendara i fotografija OC GVU

omladinski

Večeras je u Centru za obrazovanje i kulturu održana promocija kalendara i fotografija učenika srednjih škola Gornjeg Vakufa – Uskoplja i učenika srednjih škola Sombora.

Izložbu ovih radova je otvorila profesorica Jasminka Drino Kirlić sa nekoliko rečenica o vrijednostima ovih fotografija.

„Ovo smo uradili samo radi toga jer smo znali da će „Pestalozzi Childern's Fondation“ proći, te da će samo uspomene ostati, a te uspomene su ove naše fotografije. Svaka fotografija nam govori svoju priču. Svi vi koji uzimate kalendar nemojte u njega gledati samo kao u kalendar već mu ispričajte priču o tome. „ – rekla je profesorica Jasminka.

 

Ispred gostiju iz Sombora obratila se Amanda: „Moj posao je bio da odaberem fotografije i stvarno je bilo teško. Ja želim da ova priča ide korak dalje. Kalendar je nešto što će te vi listati 12 mjeseci. Fotografije su od 2004 godine.“ Ispred gostiju se također obratila Aleksandra koja se zahvalila domaćinima i istakla da je već treći put u našem gradu, te da je svaki put iznenadi neka nova ljepota Gornjeg Vakufa – Uskoplja.

Ispred domaćina se obratila Lamija Gudić :„Drago mi je da su Somborani upoznali našu kulturu i našu općinu. Naravno da uvijek nije bilo lahko, ali ovaj kalendar nosi sve naše priče. Većinu posla pri izradi kalendara smo obavili preko e-maila. Hvala Amandi i Jasminki jer ništa ne bi bilo bez njih. Hvala mladim ljudima što su podržali naše projekte.“

Na kraju su svi gosti dobili kalendar na poklon. Sutra se Somborani vraćaju nazad kući u 10 sahata.

                     

Ostatak fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version