- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: RK Sloga – HRK Izviđač II 34:25

FOTO: RK Sloga – HRK Izviđač II 34:25

Foto: Ibrahim Sušić i Muamer Čehić

RK Sloga Gornji Vakuf – Uskoplje u sedmom kolu Prve rukometne lige FBiH – grupa Jug, pobijedila je HRK Izviđač Mi grupa II rezultatom 34 – 25.

Sloga je dobro otvorila utakmicu, konstantno držala prednost, osim na početku kada su gosti poveli što je ujedno bilo prvo i zadnje vodstvo Izviđača. Sloga pametnom igrom i jakom odbranom, odlazi na odmor s 3 gola prednosti 16 – 13.

U drugom poluvremenu, gosti su bili bezopasni, najviše što su uradili bilo je spuštanje rezultata na 2 gola razlike u 45-oj minuti. Ostatak utakmice pripao je domaćinima koji ozbiljnošću u odbrani i atraktivnom igrom u napadu odlaze na velikih i nedostižnih 9 golova prednosti.

Utakmicu je obilježio Pedić Haris sa 14 postignutih golova i 4 asistencije. Iskreno se nadamo da je trener gostiju odnosno selektor Juniorske reprezentacije BiH zapamtio učinak i igru Pedića. Samo pet igrača Sloge uspjelo je se upisati u listu strijelca. Pored Pedića sa 14, 7 golova dodali su Omer Hadžijusufović i Tarik Kasumović, Idrizović Jesenko je dao 4, Tokić Nikola uknjižio je 2 gola. Posebno treba istači Čajdin Junusa i njegove fenomenalne asistencije.

U redovima gostiju najbolji je bio Vidović Frano s 9 golova, 4 je dodao juniorski reprezentativac BiH Dejan Malinović.

Utakmicu je pratilo oko 100 gledalaca, koji su u jednom fer i sportskom navijanju dali poseban ugođaj utakmici.

Sudije: Kedić Alen, Tursić Dino

Delegat: Andrijević Darko

Čestitamo rukometašima Sloge.

                     

Ostatak fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version