- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Phil Jackson na korak do potpisa ugovora za Slogu

FOTO: Phil Jackson na korak do potpisa ugovora za Slogu

Foto: Aid Gafić

N.K. Sloga iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja je na korak da dobije veliko pojačanje za nastavak prvenstva. Ako se obistine najave iz uprave kluba, ovo bi bilo najzvučnije sportsko ime što je ikada nastupalo u jednom od sportskih kolektiva iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja.

Naime, već deset dana sa prvim timom Sloge trenira Phil Jackson Ibarguen Sanchez, bivši reprezentativac Kolumbije U20, Pacos de Ferreira iz Portugala, Santa Fe iz Kolmbije, te Laktaša i Čelika iz Bosne i Hercegovine.

Iz rukovodstva Sloge su nas obavijestili da će Jackson sigurno potpisati za ovaj klub, samo je pitanje da li će to biti u narednim danima ili početkom 2011 godine. Naime, Jackson ima određenih problema sa papirima iz Čelika i ako se to ne uspije riješit, on će potpisati ugovor početkom naredne godine, kada prestaju sve njegove obaveze prema klubu iz Zenice.

Phil Jackson rođen je 02.02.1985 godine u Kolumbiji, visok je 183 cm, igra na poziciji napadača, a igračku karijeru je počeo u ekipi Cortulua u rodnoj zemlji. Prema procjeni utjecajnog transfermarkt.de Jacksonova trenutna tržišna vrijednost je 350 000 eura. Oženjen je bosankom iz Laktaša, ima sina Samuela, odlično govori Bosanski jezik.

U razgovoru za gornjivakuf-x.com je potvrdio želju da što prija potpiše za Slogu. Ističe da je odlično primljen od suigrača u timu, te da je jako zadovoljan Gornjim Vakufom – Uskopljem.

Ekskluzivno za naš web portal je pristao pozirati sa svojim simpatičnim sinčićem. Iskreno se nadamo da će Jackson ostati u Slogi i biti adekvatno pojačanje u borbi za plasman u Prvu ligu F BiH.

                     

Ostatak fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version