- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje Nogometaši Sloge pobijedili Kupres

Nogometaši Sloge pobijedili Kupres

Foto arhiv

Nogometaši Sloge su nastavili sa dobrim igrama i upisali novu pobjedu. Ovoga puta izabranici Ibre Zukanovića su bili bolji od Kupresa sa 2:3.

Evidentno kvalitetnija ekipa Sloge je i pored sumnjivih sudijskih odluka, velike grubosti Kuprešaka uspjela izboriti pobjedu.

Gosti iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja su došli u vodstvo već u 8. minuti preko Demirovića, nakon odličnog centaršuta Matišića sa desne strane.

Poslije postignutog pogotka, igrači Sloge su kontrolisali igru i većinom držali loptu u svom posjedu, dok su domaći više gledali kako će povrijediti nekog nogometaša Sloge, nego kako postići pogodak.

Ipak, u 34. minuti domaći dolaze do izjednačenja preko Zaimovića. Da zlo nikad ne dolazi u jednini potvrdilo se i ovog puta. Pored primljenog gola, Sloga ostaje i bez igrača, jer je sudija zbog protesta pokazao crveni karton Turiću.

Fantastično pripremljeni nogometaši Sloge nakon ovih nedaća prebacuju u brzinu više i za samo četiri minute preko Ilića dolaze u vodstvo 1:2, što je ujedno bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

U nastavku utakmice Sloga je bila puno bolji protivnik, kontrolisala igru, stvarala prilike i niti jednog trenutka nije dovela u pitanje svoju pobjedu.

Pitanje pobjednika je riješeno u 76. minuti kada Zec pogađa za 1:3 i veliko slavlje klupe Sloge. Poslije ovog pogotka, Kupres se potpuno raspao, a Popović i Zec su promašili 100% šanse.

U zadnjim trenutcima utakmice Zaimović svojim drugim golom smanjuje rezultat na 2:3, iako je evidentno bilo da je pogodak postignut iz ofsajda

Exit mobile version