- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Nova asfaltiranja na području Gornjeg Vakufa

FOTO: Nova asfaltiranja na području Gornjeg Vakufa

Foto: Aid Gafić i Ilijaz Skeho

Godina je na samom izmaku, zima samo što nije došla u naše krajeve, sezona građevinskih radova je pri samom kraju, ali na području općine Gornji Vakuf – Uskoplje je otvoreno više rekonstrukcija lokalnih puteva nego je to bilo u svim prethodnim godinama ukupno.

Izgleda da je konačno i ovaj zaboravljeni grad došao na red za ulaganje sa najviših instanci izvršne vlasti u državi i entitetu. Svjedoci smo da je pri samom kraju asfaltiranje magistralnog puta Bugojno – Gornji Vakuf – Uskoplje, potpuna rekonstrukcija glavne raskrsnice prema industrijskoj zoni. Pored toga završeno je asfaltiranje na području Batuše, Vilić Polja, Zahra, Vrsa, itd.

Prethodnih dana je počela realizacija velikog projekta asfaltiranja i postavljanja ivičnjaka u ulicama: Zlatnih Ljiljana (Mehmed bega Stočanina), Zelenih beretki (Omladinska), Ulica 305. slavne brdske brigade (Srebreničkih žrtava) i Mala ulica na Bililu (pored disco cluba „HS“).

Ukupna vrijednost ovih radova je 181 689,96 KM, a ukupna površina koja će biti urađena je 672 metra. Izvođač radova su „Rudnici Gipsa“ d.d. Donji Vakuf, a projekt finansira Vlada FBiH od sredstava dobivenih za GSM licencu u 2008. i 2009. godini.

Pored ovih radova sa „Rudnicima Gipsa“ d.d. Donji Vakuf je potpisan aneks na postojeći ugovor u iznosu od 68 310,04 KM. Ovim aneksom su zahvaćeni radovi na području Odvoda i na drugim lokacijama u gradu. O ovome ćemo vas naknadno izvijestiti, kada radovi počnu.

                     

Više fotografija možete pogledati u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version