- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Odvode do kraja godine sa novim asfaltom i parkingom duž cijele...

FOTO: Odvode do kraja godine sa novim asfaltom i parkingom duž cijele ulice

Foto: Aid Gafić i Ilijaz Skeho

Ulaganja na području Gornjeg Vakufa – Uskoplja u saobraćajnu infrastrukturu se nastavljaju i dalje. U toku je realizacija više projekata, od kojih je najznačajnije asfaltiranje na Bililu, o kojem vas je naš portal već informisao.

Kako je za gornjivakuf-x.com rekao Nedeljko Knežević ispred Službe za civilnu zaštitu, stambeno komunalne poslove, obnovu i zaštitu okoliša Gornji Vakuf – Uskoplje sa „Rudnicima Gipsa“ Donji Vakuf potpisan je ugovor vrijedan 68.418,24 KM o novim infrastrukturalnim projektima u našem gradu. Ova sredstava obezbijedila je Vlada F BiH od GSM licence za 2008. i 2009. godinu.

Prema ugovoru „Rudnici Gipsa“ su se obavezali da će postaviti novi asfalt i trotoar u ulici Džemala Bijedića u naselju Odvode u dužini od 460,50 m. Također je dogovoreno postavljanje novih ivičnjaka na ovoj relaciji, uz mogućnost da se zadrži maksimalno 10% starih ivičnjaka.

U istom naselju će biti izgrađen parking ukupne površine od 1549,28 m2 uz svu potrebnu oborinsku kanalizaciju. Parking će biti smješten na lokalitetu od ulice prema piceriji „Blitz“ pa do ulice Safet bega Bašagića, sa koje će biti urađena i dva ulaza na parking u dužini od 14 metara. Pored ovog parkinga, bit će građen i manji parking ispred advokatskog ureda „Gekić“, površine 169,16 m2. Također bit će postavljen novi asfalt u ulici Safet bega Bašagića i ulici prema piceriji „Blitz“, dužine 61 metar.

Kod Vatrogasnog doma, uz Baricu bit će uređena pješačka staza u dužini od 107 metara. Pored svega navedenog na Bililu će biti izvršeno produživanje male ulice pored disco cluba „HS“ u dužini od 60 m i njeno spajanje sa ulicom Zlatnih Ljiljana.

{joomplucat:43 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version