- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Sloga pobjedom završila jesenji dio sezone

FOTO: Sloga pobjedom završila jesenji dio sezone

Foto: Aid Gafić i Ilijaz Skeho

Nogometaši Sloge iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja su danas na svome stadionu u derbiju kola pobijedili Turbinu iz Jablanice sa 3:0. Ovom pobjedom ekipa Sloge je ostala na drugom mjestu tabele Druge lige F BiH – jug i nastavlja borbu za viši rang takmičenja.

Današnja utakmica na „Košutama“ je odigrana po neobično lijepom vremenu za ova doba godine, pred nešto više od 250 gledaoca.

Sloga je prva zaprijetila preko Popovića u 5. minuti koji je sa nekih dvadeset metara odlično šutirao ali lopta odlazi tik iznad prečke. Samo par minuta kasnije, Simeunović sa svega sedam metara prebacuje gol Ramića.

Gosti iz Jablanice su prvi put zaprijetili u 20. minuti kada Hajdarević odlično šutira sa ivice kaznenog prostora, ali lopta odlazi pored gola.

Sloga dolazi do vodstva 1:0 u 37. minuti iz nepostojećeg jedanaesterca. Popović je dobro prošao, Zahirović ga obara, a danas nesigurni sudija Mladen Pavić pokazuje na bijelu tačku i pri tome Zahiroviću pokazuje žuti karton. Prekršaj je zaista postojao i to najmanje za žuti karton, samo što je bio skoro metar izvan kaznenog prostora. Uslijedili su žestoki protesti gostujućih igrača i naguravanje sa sudijom. Epilog svega je žuti karton za Husrep Aldina iz Turbine koji je bio najagresivniji. Siguran realizator jedanaesterca bio je Igor Ilić.

Drugo poluvrijeme je u potpunosti pripalo domaćima koji su imali više volje za pobjedu, za razliku od gostiju koji nisu pokazivali nikakve ambicije za postizanje gola.

U 60. minuti Sloga dolazi do vodstva od 2:0. Odlično je korner izveo Arežina, a Popović se samo naklono i pospremio loptu u mrežu.

Petnaest minuta kasnije novi pogodak za Slogu i ponovo iz sumnjive situacije. Simeunović je dobro centrirao sa desne strane a Hodžić iz ofsajda postiže pogodak za 3:0. Zastavica pomoćnog sudije je ostala spuštena i Jablaničani su ponovo morali na centar igrališta.

Do kraja utakmice trener Sloge Ibro Zukanović je uveo trojicu mlađih nogometaša što je Turbini olakšalo situaciju na terenu. Tako, gosti konačno kreću prema golu Kaltaka, ali na njihovu žalost nisu uspjeli da zatresu mrežu.

Ovom pobjedom Sloge spuštena je zavjesa na jesenji dio sezone. Prvo mjesto na tabeli drži ekipa Branitelja sa 39 bodova, dok je Sloga na drugom mjestu sa 31 bodem. Treća je Turbina sa 26 bodova.

Slijedi višemjesečna pauza u prvenstvu, a proljetni dio sezone počinje početkom marta 2011. godine.

Sloga – Turbina 3:0

Stadion Košute. Gledalaca 250. Sudije: Pavić (Livno), Sušilović i Škaro (Tomislavgrad). Delegat Anto Milić (Livno). Strijelci: 1:0 – Ilić (37), 2:0 – Popović (60) i Hodžić (75).

SLOGA: Kaltak, Matišić (C) (Latić), I. Zeko, V. Zeko, Ilić, Arežina (Agić), Demirović, Zec, Popović (Milanović) i Hodžić.
TURBINA: Ramić, Đuliman, Šćuk, Vila, Zahirović E., Tašić, Sarajlić, Hajdarević, Husrep, Đuliman A. (Zahirović K.) i Halilović.

{joomplucat:45 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version