- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Obilježena godišnjica formiranja 317. Slavne brdske brigade

FOTO: Obilježena godišnjica formiranja 317. Slavne brdske brigade

Foto: Ilijaz Skeho

U subotu je u Gornjem Vakufu obilježena godišnjica formiranja 317. Slavne brdske brigade. Tim povodom upriličena je posjeta centralnom šehidskom mezarju u Gornjem Vakufu, te proučena Fatiha i položeno cvijeće. Kratak govor je održao glavni imam MIZ Gornji Vakuf u kojem je naglasio da svi mi trebamo da smo ponosni što smo zajedno sa šehidima branili našu domovinu. Cvijeće su položili predstavnici udruženja proisteklih iz rata zajedno sa komandantom Fahrudinom Agićem.

Nakon posjete šehidskom mezarju u fabrici kugličnih ležajeva je izvršeno postrojavanje brigade. Brigadu je postrojio i raport predao komandant prvog bataljona Edin Šero komandantima 317. Slavne brdske brigade Fahrudinu Agiću i Faruku Aganoviću zvanom Jupi. I Agić i Aganović su se obratili saborcima.

U svojim govorima su se dotakli ratnih dešavanja u kojima su oni predvodili brigadu. Agić je naglasio da trebamo biti zadovoljni današnjim brojem prisutnih na postrojavanju jer je ovo ipak prvi put da se vrši postrojavanje brigade, te da će do naredne godine biti još više ljudi koji će se odazvati i na taj način uveličati obilježavanje godišnjice formiranja brigade.

Na kraju je upriličen vojnički grah za sve prisutne.

{joomplucat:50 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version