- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Održana javna rasprava o nacrtu budžeta za 2011. godinu

FOTO: Održana javna rasprava o nacrtu budžeta za 2011. godinu

Foto: Aid Gafić i Ilijaz Skeho

Danas je u 13h u maloj sali Centra za obrazovanje i kulturu održana javna rasprava o nacrtu budžeta općine Gornji Vakuf-Uskoplje za 2011. godinu. Raspravu je otvorio pomoćnik načelnika Nikola Milić. 

Prvi se za riječ javio Ibrahim Topčić predsjednik udruženja Goranovi. On je istakao svoje zadovoljstvo o nacrtu budžeta i zahvalio se za dosadašnju saradnju. Nakon gosp. Topčića za riječ se javio Dedić Dževdo. On je kao predstavnik SDP-a istakao nezadovoljstvo o iznosu novca predviđen za sportsku dvoranu. Šahbaz Zekotić je zatražio da se ukoliko je moguće u budžetu planira plus 3000 KM kako bi se moglo održati kadetsko prvenstvo u karateu u našem gradu. Zaim Hozić se ispred udruženja motorista zahvalio za predviđeni iznos u budžetu za njihovo udruženje. On je podijelio sa prisutnima da je njegovo udruženje motorista drugo u BiH.

Gazić Muhamed ispred udruženja Stop ovisnosti se zahvalio za dosadašnju podršku te naglasio da trenutno u našem gradu nema nijednog narkomana koji koristi heroin. Branko Matijanić je predložio ukoliko je moguće da se broj stipendija sa 54 poveća na 60. Omer Ljubunčić je ispred općine rekao da je se svakom zahtjevu udovoljilo onoliko koliko budžet općine realno može. Blažević Marko ispred udruženja Udruga branitelja oboljelih od PTSP-a je zatražio da mu se da na uvid koliko koje udruženje proisteklo iz rata dobiva novca iz budžeta.

Na kraju rasprave riječ je preuzeo načelnik općine gosp. Sead Čaušević. On se zahvalio prisutnima na odzivu kao i na podršci koju su mu iskazali. On je rekao da nije zadovoljan 100 % sa nacrtom budžeta. Naglasio je da je budžet socijalni te ga takvog moramo prihvatiti. On je istakao da se prioriteti moraju ispoštovati te na taj način ne ostaje mnogo za kapitalne izdatke.
Nacrt budžeta možete preuzeti ovdje.

{joomplucat:51 limit=8|columns=4|ordering=random}

Exit mobile version