- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje Kandidati za Osobu 2010. godine u Gornjem Vakufu – Uskoplju

Kandidati za Osobu 2010. godine u Gornjem Vakufu – Uskoplju

Izbor Osobe 2010. godine u Gornjem Vakufu - Uskoplju

Web portal gornjivakuf-x.com vrši izbor Osobe 2010. godine u Gornjem Vakufu – Uskoplju. U toku mjeseca Novembra smo omogućili našim posjetiocima da nam dostave svoje prijedloge.

Na osnovu pristiglih prijedloga, uredništvo web portala gornjivakuf-x.com se odlučilo za pet osoba koje smatramo da su najviše učinili u toku 2010 godine.

Glasanje za Osobu 2010. godine u Gornjem Vakufu – Uskoplju traje od 1.12.2010. do 5.1.2011. godine. Svaki naš posjetioc može glasat za svog favorita jednom u toku 24 sata sa jedne ip adrese u ANKETI koja se nalazi sa desne strane na početnoj stranici.

Pokušaj varanja u glasanju će biti sankcionisan permanentnim banovanjem ip adrese sa web portala gornjivakuf-x.com.

Pobjednik u ovom izboru će dobiti plakatu web portala gornjivakuf-x.com kao skromno priznanje za Osobu 2010. godine u Gornjem Vakufu – Uskoplju.

KANDIDATI ZA OSOBU 2010 GODINE U GORNJEM VAKUFU – USKOPLJU:


 

 

EMIR MILANOVIĆ

Emir Milanović je nogometaš N.K. Sloga Gornji Vakuf – Uskoplje. Sa svega 18 godina je izborio mjesto prvotimca u seniorskom timu Sloge. Bio je pravo otkriće u proljetnom dijelu sezone 2009/10 u Drugoj ligi FBiH – jug. Sa odličnim igrama u dresu Sloge, Emir je nastavio i ove sezone u istom takmičenju. Nastupio je u svakoj utakmici Sloge, a u igri je proveo ukupno 851 minutu i za to vrijeme postigao sedam pogodaka.


 

 

FARUK VELE

Faruk Vele je mladi novinar Dnevnog avaza koji je ove godine proglašen za novinara godine za unutrašnju politiku. On je već dugi niz godina jedan od vodećih novinara u Dnevnom avazu, najjačoj dnevnoj novini u Bosni i Hercegovini. Faruk je i 2005. godine dobio priznanje za novinara godine. On pored činjenice da je dobio priznanje za novinara godine, važi za jednog od najboljih novinara koji se bave istraživačkim novinarstvom. Svakodnevno obrađuje više tema što možete vidjeti svaki dan u Dnevnom avazu.


 

NAHID ŠEHIĆ

Nahid Šehić je direktor JKP „Radovina“ Gornji Vakuf – Uskoplje. Nakon niza poslijeratnih godina u kojima je ovo preduzeće kuburilo u dugovima i problemima, ambiciozni Nahid Šehić je uspio da od njega stvori jedan od najstabilnijih privrednih subjekata u općini. Konačno je riješen problem odvoza smeća u Gornjem Vakufu – Uskoplju. JKP „Radovina“ je kvalitetno počela da obavlja svoj dio posla oko čišćenja ulica od snijega, tako da su građani prošlu zimu nakon dugo vremena bili zadovoljnim prohodnošću lokalnih puteva. Zaslužan je za sanaciju puteva od poplava i ljetno održavanje zelenih površina i makadamskih puteva.


 

NIKO BUDIMIR

Niko Budimir, direktor i vlasnik TOM-a. Nikina životna filozofija podrazumijeva da je u poslovanju najvažnije zauzeti ispravan stav prema radnicima. Radnik mora biti zadovoljan, budući da jedino zadovoljan radnik može donijeti najbolji rezultat. U TOM-u danas radi 350 zadovoljnih, odgovornih radnika i taj broj raste. Riječ je o firmi s iznadprosječnim plaćama, u kojoj su svi radnici osigurani, u kojoj radnik na gradilištu u Njemačkoj ima veću plaću od prosječne njemačke. Nikine riječi: “Osobna satisfakcija ne može mi biti novac. Zadovoljstvo nalazim u činjenici da sam svojim radnicima osigurao plaću za normalan, dostojan život, kakav je i moj!” Još jedan od razloga zbog čega bi Niko trebao biti osoba godine, a to je da je osobu koja je učestvovala u incidentu koji se desio u Ždrimcima ove godine u kojem su polomljena stakla na džamiji, Niko odmah otpustio iz firme.


 

SUAD DURATBEGOVIĆ

Suad Duratbegović, predsjednik koordinacije boračkih udruženja općine Gornji Vakuf. Razlog zbog kojeg bi Suad trebao biti osoba godine je što je inicirao i realizovao ideju baštinjenja značajnih datuma iz 1941-1945 i 1992-1995. godina. Ujedinio mnoga udruženja u našem gradu oko iste ideje i pored velikih opstrukcija pojedinaca iz nekih udruženja koji su na svu sreću ostali u manjini. Krenuo sa obilježavanjima koja su bila zaboravljena te ih na taj način otrgnuo iz zaborava.


{nomultithumb}

Exit mobile version