- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje U Gornjem Vakufu snimili prvu ratnu komediju

U Gornjem Vakufu snimili prvu ratnu komediju

filmNa email adresu uredništva web portala gornjivakuf-x.com stigao je email sa tekstom o filmu snimljenom u Gornjem Vakufu pod nazivom “Linija smrti” u režiji Mevludina Hindića. Tekst je objavljen u Dnevnom avazu, a mi ga u znak podrške ovim ambicioznim ljudima, prenosimo u cijelosti:

U Gornjem Vakufu je nedavno završeno snimanje prve ratne komedije “Linija Smrti” mladih amatera s režiserom Mevludinom Hindićem.

– Prije nekoliko mjeseci našli smo se ja i kolega pod nadimkom Luli. Tog dana smo sjeli da pijemo kafu, naravno kao i uvijek, još od malena volio sam da pravim fleš igrice, pa sam došao na ideju da snimimo i film. To je sve spontano došlo, kolega je pristao i dodao da nam samo trebaju glumci. Sve se brzo dogodilo, pozvali smo kolege koji su sa oduševljanjem pristali, rekao je Hindić.
 
Ratne uniforme su, kaže, nabavili od prijatelja, komšija itd. Plastične pištolje su uzeli od djece i tako da su za nekoliko dana otišli na teren gdje su se prve scene “Linije Smrti” i napravile.

– Nisam znao da je tako lahko napraviti ratni film. Glavni problem nam je bio taj ko će da odradi završni dio mix i efekte. Tada se pojavio gospodin Eldin Jukić koji je čuo da nešto snimamo. Nakon završenog filma izdat je u svim boljim videotekama. Ubrzo su nas kontaktirali iz federalnog tužilaštva, pa i suda. U početku nisam znao zbog čega, ali su nam onda kazali da je “greška” i da im se “činilo da je u pitanju neka vehabijska organizacija”, kazao je na kraju Hindić.

Exit mobile version