- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Planinarski pohod “Memorijal Goran Čišić 2010”

FOTO: Planinarski pohod “Memorijal Goran Čišić 2010”

Foto: Aid Gafić i Ilijaz Skeho

Danas je obilježena šesnaesta godina od pogibije heroja Bosne Gorana Čišića. Tradicionalno, kao i prethodnih godina, godišnjica pogibije je obilježena planinarskim pohodom u organizaciji PD „GORAN“. Pohod je startao sa Ravnog Rostova, odakle je put mjesta pogibije krenulo 150 ljubitelja prirode ali i djela heroja Gorana Čišića. Planinarski pohod je trajao oko pet sati pješačenja u kojem se prešlo oko dvanaest kilometara.

Na mjestu gdje je rahmetli Goran poginuo, planinare je dočekao predsjednik PD „GORAN“ kome je vođa puta Jareb Rahman predao raport. On je u svom raportu istakao da su svi planinari, njih 150 uspješno prešli put i došli na ciljno mjesto. Nakon raporta uslijedilo je polaganje cvijeća udruženja boraca i porodice rahmetli Gorana. Predsjednik PD „GORAN“ je u svom govoru između ostalog naglasio kako je Goran izašao u jednu legendu koja će vječno da se pamti.

Đelilhodžić Emina je pročitala svoj rad koji je osvojio prvo mjesto na konkursu najboljih literarnih radova na temu GORAN.

Ispred udruženja „Goranovi“ skupu se obratio Topčić Ibrahim. On se kroz suze zahvalio organizatoru PD GORAN i svima koji su došli da posjete mjesto stradanja heroja Bosne. U svom govoru Pajo je govorio o svom komandantu i danima provedenim uz njega.

I ove kao i svake prethodne godine nastupilo je proglašenje najmlađeg i najstarijeg učesnika pohoda. Najmlađi učesnik marša bila je Jasmina Čišić, a najstariji je Ibrahim Rustempašić. Nagrade ranac i štucne obezbijedio je Gazić Šefko kao i prethodnih godina.

Na kraju su uručene zahvalnice udruženjima za učešće na pohodu.

{joomplucat:74 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija (80) pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version