- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Večer sporta u Gornjem Vakufu – Uskoplju

FOTO: Večer sporta u Gornjem Vakufu – Uskoplju

Foto: Ilijaz Skeho i Dino Hadžiahmetović

Večeras je u Gornjem Vakufu – Uskoplju održana večer sporta. Domaćin manifestacije  „Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2010. godinu“,  bio je  Gornji Vakuf – Uskoplje. Manifestacija je održana u velikoj sali JU Centar za obrazovanje i kulturu.

Na početku večerašnje manifestacije prisutnim su se obratili Nevres Jemendžić, potpredsjednik žirija u ime organizatora izbora sportiste, kao i  Drago Suban, predsjednik sportskog saveza SBK koji je uputio pozdravne riječi prisutnim.

U svom obraćanju načelnik općine Gornji Vakuf – Uskoplje Sead Čaušević istakao je svoje nezadovoljstvo zbog izostanka ostalih općina kantona u učešću u organizaciji izbora sportiste kantona.

Ministrica Greta Kuna je kao predsjednica Organizacionog odbora riječi zahvale uputila načelniku Seadu Čauševiću, kao i ostalim učesnicima koji su doprinijeli da se organizuje večerašnja manifestacija. Naglasila je da grad Gornji Vakuf – Uskoplje osjeća kao svoj. Ministrica je istakla kako naš kanton ima sportaše koji postižu izvanredne rezultate u svim sportovima.

Za najuspješnijeg veterana proglašen je Nurudin Jusić STK „Bugojno“ Bugojno.

Za sportskog radnika godine proglašeni su Aziz Dlakić i Našid Ridžić.

Za sportskog novinara godine proglašen je Kemal Balihodžić-SS Bugojno.

Srebrenu plaketu Sportskog saveza SBK/KSB dobio je Ivica Bodulović.

Zlatnu plaketu Sportskog saveza SBK/KSB dobili su: Alija Saračević, Fahrudin Karakaš, Branko Pilić, Tihomir Zrile, Marcel Kučinski, FK „Radnik“, i FK „Fojnica“.

Nagradu za životno djelo dobili su: Nikola Lukač, Stjepan Domačinović Kokan, posthumno, i Josip Martinović posthumno.

Posebna priznanja su dobili: Fahrizada Zekotić, Povelja za postignuti vrhunski rezultat u 2010. godini, Šehić Adnan, Diploma za postignute rezultate, Anes Ljubuškić, Diploma za postignute rezultate, Udruženje žena „Emina“, Diploma za razvoj i afirmaciju sporta u 2010. godini, Planinarsko društvo „Koprivnica“, Diploma za razvoj  i afirmaciju sporta u 2010. godini i Udruga sportskih ribolovaca „Busovača“, Diploma za razvoj i afirmaciju sporta u 2010. godini.

Za najperspektivnijeg mladog sportistu do 14 godina proglašen je gornjovakufljanin  Kemal Hajdarević Karate klub „Bugojno“ Bugojno. Kemal je osvajač zlatne balkanske medalje, aktualni je državni prvak u katama, 3 mjesto u borbama.

Za najperspektivniju mladu sportašicu do 14 godina proglašena je  Mirnesa Bektaš KK „Mladost“ Vitez. Mirnesa je osvojila zlatnu medalju na balkanskom prvenstvu. Aktualna državna prvakinja u katama i borbama.

Za najuspješnijeg  mladog sportistu u kategoriji kadeta proglašen je Robert Grebenar, Judo klub „Vitez“ Vitez. Osvajač je bronzane medalje na balkanskom prvenstvu.

Za najuspješniju mladu sportašicu u kategoriji kadetkinja proglašena je Zenira Bektaš, karate klub „Mladost“ Vitez. Zenira je osvojila zlatnu medalju na balkanskom prvenstvu u karateu.

Za najuspješniju kadetsku ekipu u muškoj konkurenciji proglašena je ekipa NK „Iskra“ Bugojno. NK Iskra je jesenji viceprvak.

Za najuspješniju kadetsku ekipu u ženskoj konkurenciji proglašena je ekipa STK „Vitez“ Vitez. Ekipa STK Vitez je osvojila treće mjesto na Državnom prvenstvu.

Za najuspješniju juniorsku ekipu u muškoj konkurenciji proglašena je ekipa STK „CM“ Vitez. Ekipa STK CM je osvojila treće mjesto na Državnom prvenstvu.

Za najuspješniju juniorsku ekipu u ženskoj konkurenciji proglašena je ekipa KK „Mladost“ Vitez. Ekipa karate kluba Mladost osvojila je  prvo mjesto na državnom prvenstvu.

Za najuspješnijeg mladog sportistu u kategoriji juniora proglašen je Ivan Bobaš  STK „CM“ Vitez. Ivan je državni prvak BiH.

Za najuspješniju mladu sportašicu u kategoriji juniorki proglašena je Sandra Grebenar, Judo klub „Vitez“ Vitez. Sandra je državni prvak u džudu.

Za najuspješnijeg sportistu u kategoriji sportista sa tjelesnim oštećenjem proglašen je Jasmin Najetović, KSO „Iskra“ Bugojno. Jasmin je sa ekipom KSO Iskra osvojio prvo mjesto u Prvoj ligi FBiH.

Za najuspješniju ekipu u kategoriji sportista s tjelesnim oštećenjem proglašena je ekipa KSO „Iskra“ Bugojno. Ekipa KSO Iskra je osvojila prvo mjesto u Prvoj ligi FBiH i na taj način ušla u Prvu ligu BiH.

Za najuspješnijeg trenera proglašen je Ivan Krajina, HTK „Hvojnica“ Fojnica. Ivan je državni prvak sa ekipom HTK Hvojnica.

Za najuspješniju ekipu u muškoj konkurenciji proglašena je ekipa HTK „Hvojnica“ Fojnica. Ekipa HTK Hvojnica je državni prvak BiH.

Za najuspješniju ekipu u ženskoj konkurenciji proglašena je ekipa NK „Mladost“,  Nević Polje, Novi Travnik. Ekipa NK Mladost je učesnik finala kupa BiH u sezono 2009/2010 u okviru takmičenja N/FS BiH.

Epitet Najuspješnijeg sportiste ponio je Adnan Adilović, član  karate kluba „Travnik“, iz Travnika. Adnan je sa reprezentacijom BiH ekipno osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u karateu.

Epitet Najuspješnije sportašice ponijela je Arijana Brčić, članica STK „Bugojno“ iz Bugojna. Arijana je osvojila drugo mjesto u dublu na Državnom prvenstvu za seniorke i treće mjesto pojedinačno na državnom prvenstvu za seniorke.

U zabavnom programu prisutne su zabavljali učenici Srednje muzičke škole Jakov Gotovac iz Novog Travnika, BZK Preporod i HKD Napredak iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja. Posebne ovacije od prisutnih dobili su mladi tamburaši iz HKD Napredak.

Info portal www.gornjivakuf-x.com bio je medijski pokrovitelj manifestacije „Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2010. godinu“.

{joomplucat:92 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version