- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje Učenici OŠ „Gornji Vakuf“ posjetili JU „Dom zdravlja i Opću bolnicu“ u...

Učenici OŠ „Gornji Vakuf“ posjetili JU „Dom zdravlja i Opću bolnicu“ u Bugojnu

Foto: Saudin Cokoja

Povodom Mevluda, rođendana posljednjeg Božijeg Poslanika, sallallahu alejhi ve selem, deset učenika VI1 Osnovne škole „Gornji Vakuf“ sa svojim razrednikom i nastavnikom Islamske vjeronauke Saudinom Cokoja, posjetilo je JU „Dom zdravlja i Opću bolnicu“ u Bugojnu.

Prije same posjete, dr. Rujanac je sa zadovljstvom izrazio dobrodošlicu  naredivši osoblju da  dočeka i primi učenike.

Kao što je i bilo dogovoreno, osoblje „Opće bolnice“ je prijatno dočekalo učenike sa njihovim vjeroučiteljem te su zajedno sa njima obišli bolesničke sobe u kojima je bilo oko 30 bolesnika.

Tokom posjete bolesnicima, učenici su uručili skromne poklone (1 kg voća i litar soka) te zaželjeli im što brži oporavak i povratak kućama.

Nastvanik Saudin Cokoja je  tokom obilaska naglasio da je ovo posjeta povodom rođendana Božijeg Poslanika, savs, jer je i on uvijek obilazio bolesne i učio za njih dovu.

Na licima bolesnih, posebno starijih, vidjela se radost ali i suze što su ih se najmlađi sjetili na ovaj dan ovom posjetom.

Organizaciju ove posjete svojim prisustvom, pomogao je i nastavnik Likovne kulture Alija Filan.

Osoblje „Opće bolnice“ se na kraju toplo zahvalilo učenicima i vjeroučitelju na ovoj humanoj posjeti, a učenici sa svojim vjeroučiteljem se zahvaljuju direktoru OŠ „Gornji Vakuf“ gosp. Isaković Dževadu na ukazanoj podršci.

Exit mobile version