- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje Projekat učenika OŠ “Gornji Vakuf” pod nazivom “Letak za početak”

Projekat učenika OŠ “Gornji Vakuf” pod nazivom “Letak za početak”

Foto: Saudin Cokoja

Učenici V3 i VI1 Osnovne škole „Gornji Vakuf“ zajedno sa svojim razrednikom i nastavnikom Islamske vjeronauke, uspješno su odradili projekat društveno edukativnog karaktera „Letak za novi početak“.

Nastavnik vjeronauke Saudin Cokoja je sa svojim učenicima sastavio edukativni letak u kojem su naveli i objasnili društvene vrijednosti koje se u zadnje vrijeme polako nažalost gube u našim sredinama.

Letak je obuhvatio sedam društvenih vrijednosti i dužnosti: dužnosti djece prema roditeljima, dužnosti roditelja prema djeci, dužnosti prema rodbini, komšijama, prijateljima, učiteljima i pripadnicima drugih vjera.

Učenici, kojih je bilo 50, raspoređeni u manje grupice, za jedan školski čas podijelili su građanima Gornjeg Vakufa – Uskoplja 1100 letaka. Pored Centra grada i pratećih poslovnih objekata, učenici su sa vjeroučiteljem posjetili: MUP, Doma zdravlja i Općinu te načelniku i svim uposlenicima i službenicima uručili edukativni letak.

Građani su bili pozitivno iznenađeni ovom školskom akcijom, i nisu krili svoje zadovoljstvo jer je letak dobio svaki građanin sa kojim su učenici došli u kontakt bez obzira na vjeru  i nacionalnost.

Ovaj projekat su podržali direktor OŠ „Gornji Vakuf“, gosp. Dževad Isaković i pedagog škole prof. Emir Sinan.

Exit mobile version