- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Izložba radova Emira Ramčića u Gornjem Vakufu

FOTO: Izložba radova Emira Ramčića u Gornjem Vakufu

Foto: Aid Gafić

U povodu deset godina stvaralaštva i Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, jučer je u maloj sali JU Centar za obrazovanje i kulturu Gornji Vakuf – Uskoplje otvorena izložba radova Emira Ramčića.

Emir Ramčić se bavi graviranjem u bakru (bakrorez) i aluminijumu, te apstraktnim i nadrealističkim slikarstvom. Glavni motivi njegovih radova graviranjem su stari bosanski gradovi, ali radi i motive po narudžbi kupaca kojih ima dosta iz naše zemlje, kao i inostranstva.

Ovo je njegova sedma samostalna izložba, dok je do sada imao dvije kolektivne izložbe i to u Gornjem Vakufu i Inat kući u Maglaju. Ima samo 21. godinu, a već je jedan od najpriznatijih gravera u Bosni i Hercegovini. Svoj smisao za umjetnost je ispoljio i kroz idejno rješenje za grb općine Bugojno. Njegovi radovi su prisutni u mnogim institucijama u našoj zemlji, a jedan njegov unikatni rad je stigao čak i do dalekog Japana, kao poklon jednom tamošnjem ministru.

U razgovoru za web portal gornjivakuf-x.com istakao je da za izradu jednog unikatnog rada treba do pet dana i takvi radovi su većinom dimenzija A3 i koštaju od 50 do 100 KM. Pored unikatnih radova, Emir u svojoj radnji u Bugojnu proizvodi i komercijalne, za čiju izradu treba dosta manje vremena i samim tim i cijena takvih radova je niža.

Prošla godina je za Emira bila stvaralačka, dok je ovu godinu zamislio kao izložbenu. U planu je i postavljanje izložbe van granica naše zemlje, i kako kaže Emir „uz Božiju pomoć to će sigurno u ovoj godini biti realizovano“.

Izložba radova Emira Ramčića u našem gradu će biti postavljena narednih sedam dana u JU Centar za obrazovanje i kulturu Gornji Vakuf – Uskoplje.

{joomplucat:106 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version