- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje Rasni strijelac na meti brojnih klubova

Rasni strijelac na meti brojnih klubova

Foto: Emir Krpo

Aldin Hodžić, prvi strijelac Druge lige Federacije BiH – grupa Jug, počeo se baviti fudbalom sa sedam godina. Do sada je igrao za Travnik, zatim školu fudbala “Davor Šuker“ i Slogu iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja. Igra na poziciji špic igrača, a najviše golova postiže glavom.

Dobre igre i golgeterske sposobnosti zainteresovale su mnoge klubove, koji ga žele angažovati. U zimskom prelaznom roku najbrži je bio premijer ligaš Travnik koji ga je doveo u svoje redove.

„Važno je da sam svojim golovima doprinio uspjesima kluba. Imao sam dobru saradnju sa ostalim igračima i to je rezultiralo postignutim golovima“, kaže skromni Aldin Hodžić.

Trener Sloge Ibrahim Zukanović, koji je 13 godina igrao za zenički Čelik, te bio selektor mlade reprezentacije BiH, za Aldina ima samo riječi hvale.

„Radi se o inteligentnom igraču, koji se najbolje snalazi u šesnaestercu. Ima dobru igru glavom iako nije visok, a uz to, podjednako dobro šutira i lijevom i desnom nogom. Ima dobar pregled igre i sve to ga je i dovelo do titule prvog strijelca lige. Mislim da je Aldin, izuzetno dobar sportista, prevazišao ovaj rang takmičenja i sigurno je da bi mogao dobro igrati i u Premier ligi BiH“, pun je hvale Zukanović za mladog Aldina Hodžića.

Exit mobile version