- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: NK Sloga – NK Stolac 3:1

FOTO: NK Sloga – NK Stolac 3:1

Foto: Aid Gafić i Ilijaz Skeho

Nogometaši Sloge su pobjedom nad N.K. Stolac na stadionu „Košute“ u Gornjem Vakufu – Uskoplju rezultatom 3:1, ostali u borbi za plasman u Prvu ligu FBiH.

Dinamična nogometna predstava pred oko 200 poklonika nogometa u Gornjem Vakufu – Uskoplju počela je odlično za domaću ekipu. Naime, već u petoj minuti Zec se odlično ubacio iz drugog plana i prizemnim šutem pogodio za 1:0. Ipak, slavlje domaćih nije trajalo dugo, jer u 13. minuti Boškailo izbjegava ofsajd zamku Slogine zadnje linije i pogađa za 1:1.Ovaj pogodak ide na dušu Marojevića, koji je naprosto zaspao i upropastio planirani ofsajd svojih kolega iz odbrane.

U 17. minuti Emir Milanović sa svega pet metara u situaciji jedan na jedan sa golmanom Mulaćom, loptu šalje „nebu pod oblake“. Isti nogometaš samo osam minuta kasnije propušta novu fantastičnu priliku, nakon odličnog dodavanja Zeca.

Za svoje promašaje Milanović se iskupio u 37. minuti kada je pogodio za vodstvo Sloge 2:1. Asistent je bio strijelac prvog pogotka, Amel Zec.

U zadnjoj minuti prvog poluvremena Sloga je ostala sa deset igrača na terenu. Golman domaćih Adnan Kaltak je igrao rukama izvan svog šesnaesterca a sudija mu potpuno opravdano pokazao crveni karton, na opšte odobravanje objektivne gornjovakufske publike.

Iako sa igračem manje, domaći nogometaši i u drugom poluvremenu nastavljaju sa ofanzivom na gol gostiju. U 58. minuti Milanović nesebično daje loptu Kulačiću koji nije uspio pogodit prazan gol gostiju, jer je indolentno pristupio i promašio čitavu nogometnu loptu. Potez za rubriku „vjerovali ili ne“.

Samo dvije minute kasnije Zec se našao i prilici jedan na jedan sa gostujućim golmanom, ali ovaj mu brani šut.

U 88. minuti nogometaši Sloge su ovjerili pobjedu. Strijelac gola za konačnih 3:1 bio je Mario Turić na dodavanje Zeca.

Sloga – Stolac 3:1

Stadion Košute. Gledalaca 200. Sudije: Miro Novokmet (glavni), Perica Perković i Marko Grebaner (pomoćnici). Delegat Mujo Memić. Strijelci: 1:0 – Zec (5), 1:1 – Boškailo (13.), 2:1 – Milanović (37.), 3:1 – Turić (88.)

SLOGA: Kaltak, Marojević (Marušić), Ćatić, V. Zeko, Batinić, I. Zeko, Martinović (Turić), Ilić, Zec, Kulačić (Grubeša) i Milanović.
STOLAC: Mulać, Šutalo, Bošković, Knežević, Hajdarević, Petrović, Moro, Raguž, Raić, Papac i Boškailo.

{joomplucat:118 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version