- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje Skupština SP-U Gornji Vakuf – Uskoplje

Skupština SP-U Gornji Vakuf – Uskoplje

Foto: Arhiv/gornjivakuf-x.com

Na e-mail adresu Uredništva web portala gornjivakuf-x.com stigao je e-mail kojeg prenosimo u cijelosti.

Dana 02. 04. subota 2011. g. u gradskom parku sa početkom u 14h održana je izborna skupština multi etničke STRANKE PENZIONERA-UMIROVLJENIKA BiH . Na skupštini je izabran Općinski odbor.

Ponovo je izabran za predsjednika gosp. Šero Edin, a za sekretara je izabran gosp. Gavranović Hamdija, te zamjenik predsjednika gosp. Vrban Rašid.

Zaključeno je da je položaj penzionera u našoj općini vrlo težak i da se sve mora činiti da se popravi standard ove populacije, a ako se ne iznađu sredstva za povećanje aprilskih penzija od 5 posto ići na proteste . Dat je prijedlog da se stupi u kontakt sa UDRUŽENJEM PENZIONERA i da se iznađu mogućnosti za SUFINANSIRANJE LIJEKOVA od strane naše članarine 50 posto vrijednosti recepta za najugroženije , i mogućnostima iznalaženja rješenja sa ISLAMSKOM ZAJEDNICOM plaćanja punog iznosa ukopa rahmetlijama penzionera od prikupljene 2,5KM mjesečne članarine.

Podržan je jednoglasno sporazum oko DEMOKRATSKOG BLOKA na nivou Federacije i države BiH koji će djelovati na slijedećim Općinskim izborima 2012. g. sa željom da se proširi. Skupština je završila rad u 16h gdje je na kraju izabran sedmočlani Općinski odbor sa ZAKLJUČKOM i MOLBOM da se obratimo interet portalu i UREDNIŠTVU da nam objave ovu informaciju jer mi nemamo finansijskih sredstava, a ni prostora zbog opstrukcije pojedinaca a mi ćemo to znati cijeniti .

UNAPRIJED HVALA I POZDRAV PREDSJEDNIK OO G. VAKUF-USKOPLJE SP-U BIH

Exit mobile version