- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Nogometaši Sloge nastavili pobjednički niz

FOTO: Nogometaši Sloge nastavili pobjednički niz

Foto: Aid Gafić i Ilijaz Skeho

San o Prvoj ligi FBiH se i dalje sanja u Gornjem Vakufu – Uskoplju. Nogometaši Sloge briljantnom igrom melju sve pred sobom i čekaju kiks Branitelja za historijski uspjeh.Danas je za svega 40 minuta na stadionu „Košute“ stradala ekipa Troglava iz Livna. Napadači trio iz snova Ibre Zukanovića, Milanović – Jackson – Zec danas je po prvi put nastupio zajedno i pokazao da su mašinerija koja može uništiti svaku odbranu.

U 5. minuti Milanović svojim jedanaestim pogotkom u sezoni dovodi domaćina u vodstvo 1:0 i pokazuje ko je gazda na „Košutama“. Samo pet minuta kasnije Jackson filigranski precizno šutira glavom, ali lopta odlazi koji centimetar pored gola.

Ovosezonska akvizicija Sloge Jackson u 27. minuti oduzima loptu konfuznoj zadnjoj liniji Troglava te nesebično asistira Zecu koji rutinski pogađa praznu mrežu.

Svoju odličnu igru Jackson je krunisao u 38. minuti kada je pogodio za 3:0. Tom prilikom brzonogi nogometaš se sudario sa golmanom Damirom Gelom te zadobio povredu, koja je brzom intervencijom liječničkog tima zaliječena.

Drugo poluvrijeme je proteklo u izjednačenoj igri, a najviše se igralo na sredini terena. Domaćini prezadovoljni vodstvom nisu imali ambicija da napadnu, a gosti iz Livna očajno loši da bi napravili išta pred golom Marušića.

Direktni konkurent Sloge, ekipa Branitelja nije odigrala svoju utakmicu u Drinovcima jer je sudijska trojka napadnuta po dolasku na parking ispred službenih prostorija N.K. Drinovac.

Sloga – Troglav 3:0

Stadion Košute. Gledalaca 250. Sudije: Ivica Pavlović (glavni), Vedran Papac i Davor Prce (pomoćnici). Delegat Marinko Jelić. Strijelci: 1:0 – Milanović (5.), 2:0 – Zec (27.) i 3:0 Jacksn (38.).

SLOGA: Marušić, Mišić, Zeko, Batinić, Čatič, I. Zeko, Ilić, Zec (Kulaćić), Jackson (Jurina), Turić (Grubeša) i Milanović.
TROGLAV: Gelo (Perković), Brdar, Krivić, Ćosić, Orman, Pavić, Crnjak, Kaić, Ivković, Semren i Milak.

{joomplucat:132 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version