- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Učenici poklonili čas svojim roditeljima i učiteljima

FOTO: Učenici poklonili čas svojim roditeljima i učiteljima

Foto: Rima

13.04.2011. god., u 17:00 sati, u prepunom kabinetu u OŠ “Gornji Vakuf”, učenici VI1 sa svojim razrednikom i nastavnikom Islamske vjeronauke, Saudinom Cokoja, upriličili su zajedničko druženje: roditelja, prosvjetnih radnika i uprave škole.

Tokom druženja, učenici ovog razreda su izveli prigodan program, koji je bio posvećen njihovim roditeljima, odnosno sve programske cjeline su se odnosile na pokornost i poslušnost roditeljima, a dio programa je bio posvećen i učiteljima koji su ove učenike učili od I do IV razreda.

Prije početka programa, učenici su uradili pozivnice te ih uručili svojim roditeljima, učiteljima od kojih je većina u penziji, direktoru, zamjeniku direktora i školskom pedagogu.

Da bi doček i druženje bilo što ugodnije, učenici su uredili učionicu zajedno sa redarima koji su bili zaduženi za to i pripremili malu zakusku za njihove roditelje i goste.

Program su uredno i profesionalno vodila dva učenika (voditelji), a programski sadržaji su se sastojali od: recitacija, poučnih priča, emotivnih primjera, odnos roditelja spram djeteta nakon rođenja, u djetinjstvu i kad odraste, primjeri djece koja zaborave dobrotu svojih roditelja, psihološki i pedagoški status roditelja, kur'anski ajeti i hadisi Muhameda, savs, o poslušnosti odnosno o nepokornosti prema roditeljima, sevdalinka, recitacije o učiteljicama i drugi sadržaji.

Školski pedagog, mr. Sinan Emir, se također u sklopu ovog druženja obratio roditeljima i gostima, gdje je istakao važnost pohvaljivanja djeteta u različitim segmentima života i da to ne bude samo kad dijete nešto uspije, nego da bude to svakodnevnica za njegovo podsticanje na zdrav odgoj.

Tokom nastupa učenika, na licima roditelja i gostiju mogle su se vidjeti suze, jer su ih njihove riječi i poruke podsjetili i na njihove roditelje.

Na kraju programa, učenici su dodijelili zahvalnice svojim učiteljima i učiteljicama koji su ih uveli u osnove odgoja i obrazovanja.

{joomplucat:138 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version