- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Slogi samo remi u derbiju sa Braniteljem

FOTO: Slogi samo remi u derbiju sa Braniteljem

Foto: Ilijaz Skeho

U derbiju Druge lige FBiH – Jug, Sloga i mostarski Branitelj su danas na stadionu ‘Košute’ igrali 1:1. Rezultat kojim puno zadovoljniji mogu biti gosti jer su zadržali prednost od tri boda i sigurno koračaju ka većem rangu takmičenja.

Branitelj je na ‘Košutama’ ponudio nešto što ove sezoni nije viđeno. Od prve minute su napali Slogu i pokazali da su sasvim opravdano na prvom mjestu tabele. U 10. minuti skraćeni korner za Branitelj, ali lopta šutirana pored gola. Samo tri minute kasnije Zovko dobro šutira ali lopta ponovo odlazi pored gola. Šok za domaće navijače u 16. minuti kada Branitelj dolazi u vodstvo 0:1. Strijelac je Ivan Ferenc šutom iskosa sa lijeve strane.

Sloga je na prvu pravu priliku čekala do 33. minute, kada je golman Pandža odbranio šut Jacksona. Poslije ove prilike Sloga je vršila jalovi pritisak ali bez pravih prilika. Tek u zadnjoj minuti poluvremena Milanović stiže da promaši izglednu priliku.

Drugo poluvrijeme je u potpunosti pripalo izabranicima Ibre Zukanovića. Za svega jednu minutu dvije izgledne prilike za domaćina. Igrala se 55. minuta, kada je prvo Ilić pokušao iz slobodnog udarca, a zatim se Jackson nije najbolje snašao u izglednoj prilici.

Deset minuta kasnije kolosalna prilika za Slogu. Milanović a posebno Jackson promašuju ono što se ni u snovima ne promašuje. U 73. minuti sudija Hrvoje Erceg ostaje nijem na poklike domaćina da svira penal. O čemu je samo razmišljao sudija kada ovo nije svirao, iako se očigledno radilo o čistom penalu.

Sudijska nepravda nije pokolebala odlučne nogometaše Sloge da dođu makar do izjednačenja i sačuvaju kakve, takve izglede za plasman u Prvu ligu FBiH. Emir Milanović, prvi strijelac Sloge u 85. minuti promašuje idealnu priliku za pogodak. Platio je danak neiskustva igranja ovako važnih utakmica. Ipak, u 88. minuti Milanović odlično asistira za tamnoputog Jacksona koji u trećoj utakmici u dresu Sloge postiže svoj treći gol i poravna rezultat na 1:1.

Do kraja utakmice nije bilo vremena ni snage za potpuni preokret nogometaša Sloge.

Sloga – Branitelj 1:1

Stadion Košute. Gledalaca 450. Sudije: Hrvoje Erceg (glavni), Zvonimir Mandić i Tomislav Bogdan (pomoćnici). Delegat Marko Jonjić. Strijelci: 0:1 – Ferenc (16.), 1:1 – Jackson (88.).

SLOGA: Kaltak, Mišić, Batinić, Zeko, Čatić, Ilić, Demirović, Grubeša (Kulačić), Zec, Milanović i Jackson.
BRANITELJ: Pandža, Vazgeč, Marić, Suton, Margeta, Ferenc, Bebanić, Eminović, Zovko, Dragičević i Aničić.

{joomplucat:147 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version