- Reklame -
Naslovnica Gornji Vakuf-Uskoplje Crna hronika FOTO: U saobraćajnoj nesreći u Gornjem Vakufu povrijeđen strani državljanin

FOTO: U saobraćajnoj nesreći u Gornjem Vakufu povrijeđen strani državljanin

Foto: Aid Gafić

Danas oko 15:15 h u Vrbaskoj ulici u Gornjem Vakufu, na raskrsnici za naselje Vrse dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali kamion marke MAN za kojim je upravljao E.B. iz Gornjeg Vakufa i motocikl marke KTM za kojim je upravljao australijski državljanin, pripadnik mirovne misije na Kosovu.

Kamion marke KTM se kretao iz pravca Bugojno – Prozor na magistralnom putu M 16.2 i vršio skretanje na lokalni put prema naselju Vrse. U tom trenutku je iz pravca Prozor – Bugojno naišao motocikl marke KTM i došlo je do direktnog sudara.

Vozač motocikla je zadobio lakše tjelesne povrede, te je nakon obavljenog pregleda u Domu zdravlja Gornji Vakuf – Uskoplje prebačen u Kantonalnu bolnicu Travnik na daljnje pretrage.

Prema izjavama svjedoka ovog događaja, državljanin Australije koji je učestvovao u ovom događaju je išao neprilagođenom brzinom i prava je sreća da je imao kompletnu opremu za upravljanje motociklom inače bi došlo do sigurne smrti u trenutku udara.

Nezvanično saznajemo da je motociklist zadobio lakše povrede ramena, te je bio na putu za Sloveniju sa Kosova.

{joomplucat:148 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version