- Reklame -
Naslovnica Vijesti Bosna i Hercegovina FOTO: Irhad Ohran predvodio RK Velež do pobjede nad Iskrom

FOTO: Irhad Ohran predvodio RK Velež do pobjede nad Iskrom

Foto: Emir Krpo

Mostarski sjeverac danas je otpuhao i Iskru, te tako zadržao realne izglede za osvajanje drugoga mjesta koje vodi u doigravanje. Mostarci su imali konstantno povoljan rezultat i nisu dozvolili iznenađenje.

Početak utakmice protekao je u ispitivanju snaga .Mostarci pod dojmom prošlonedjeljnog poraza u gradskom derbiju od Zrinjskog ušli su oprezno u igru, što je protivnik iskoristio i u nekoliko navrata imao prednost od jednog gola. U 24 minuti u jednom duelu sa protivničkim igračem danas nesigurni sudijski par donosi prestrogo isključenje za domaćeg golmana Hondžu. Poslije toga mostarska bura kao da je dobila dodatni motiv, zaigrali su agresivno u napadu, pa golovima Šapuha, Ohrana i Denje unose nemir i gostujuću odbranu.

Drugo poluvrijeme razigrali su se Ćorić i Demirović za koje gosti nisu imali recept da ih zaustave. Velež tada atraktivnim potezima izaziva aplauz malobrojne publike. Treba reći da se gosti nisu predavali do samog kraja utakmice. Prvi strijelac na utakmici bio je Ohran iz Veleža sa 8 golova, dok su za Iskru Čelina i Tokić postigli po 6 golova. Kuriozitet na utakmici bio je kada je golman gostiju Hadžiabdić sa svoga gola savladao domaćeg golmana Hondžu.

Semir Abaza: „Poraz u gradskom derbiju ostavio je traga na našu igru.ta utakmica mogla je dosta odlučitiAli ipak mi smo se nakon toga poraza izdigli,odigrali smo danas dosta dobro.Iskra je kvalitetna ekipa i ne zaslužuje mjesto na tabeli koje sada zauzima. Imaju par dobrih individualaca,nama su ostale još tri utakmice do kraja prvenstva,koje bi trebali dobiti i uključiti se u borbu za doigravanje u Premijer ligu“.

Emir Karadža: „Čestitam Veležu na pobjedi i dobroj igri.Mi smo odigrali solidno i onoliko koliko nam je protivnik danas dozvoljavao.Ipak nismo pružili igru koja bi nam donijela pobjedu.“

Velež – Iskra (Bugojno) 32:26 (16:12)

Sudije:Gadžo Damir i Mešić Samir iz Sarajeva

Mostar, dvorana USRC „Mithad Hujdur Hujka“

Gledalaca oko 150

RK Velež: Hondžo, Demirović 4, Ćorić 5, Korjenić, Zolj, Denjo 6, Muharemović 1, Šapuh 8, Gazić, Pokvić, Bilkić, Ohran 8, Ljutić, Hodo. Trener:Semir Abaza

RK Iskra: Hadžiabdić H. 1, Pračić 4, Čelina 6, Tukar 1, Hadžiabdić S.1, Tokić 6, Velić 1, Zukić 2,Lozančić, Marijanović 4, Luličić, Halilović. Trener: Alan Pezo.

{joomplucat:153 limit=8|columns=4|ordering=random}

Exit mobile version