- Reklame -
Naslovnica Gornji Vakuf-Uskoplje Sport REZIME: Sezona za zaborav SKISO Sloge

REZIME: Sezona za zaborav SKISO Sloge

Foto: Arhiv/gornjivakuf-x.com

Utakmicom protiv OKI Tuzla, odbojkaši SKISO Sloge okončali su još jednu sezonu, sezonu uspona i padova.

U četrnaest utakmica ostvarene su samo tri pobjede, jedna u prvom, dvije u drugom dijelu sezone. U prvoj polovini sezone odbojkaši Sloge slavili su protiv OKI Mostar Sjever, dok su u drugoj polovini upisali pobjede, kući protiv OKI Bužima i u gostima protiv OKI Viteza.

S tri pobjede i jedanaest poraza naši odbojkaši su zauzeli 6. mjesto na tabeli Druge lige Bosne i Hercegovine. Na 7. mjestu iza naše ekipe ostao je sastav OKI Bužim-a. Posljednje mjesto, mjesto fenjeraša pripalo je odbojkašima OKI Mostar Sjever-a. Ispred Sloge su: OKI Vitez (5. mjesto), OKI Fleš (Mostar) (4.), OKI Brčko (3.), OKI Vogošča (2.) i OKI Tuzla (1.).

OKI Tuzla i OKI Vogošča, kao dvije prvoplasirane ekipe ostvarile su plasman u Prvu ligu BiH.

Šesto mjesto SKISO Sloge na tabeli i ne čudi, s obzirom na nekoliko faktora. Glavni problem, ujedno i bolna tačka cjelokupnog sporta u BiH je nedovoljno ulaganje i nemar države za istim. Drugi faktor: mali fond igrača. U nekim utakmicama SKISO Sloge znalo se desiti da klupa za rezervne igrače bude prazna. Treći: problem dvoranskog sporta u Gornjem Vakufu – Uskoplju. Naši odbojkaši domaće utakmice igraju u sali Osnovne škole Voljevac, koja nema obezbjeđen prostor za publiku. Dok se ovi problemi ne riješe, teško je očekivati napredak.

Za kraj ovog rezimea ostavili smo komentare dva mlada odbojkaša SKISO Sloge i njihovo viđenje sezone.

Kadir Kičin, perspektivni tehničar SKISO Sloge za naš portal je kazao:”Start sezone dočekali smo nespremni, s malo treninga. Na konačni rezultat i poziciju na tabeli uz nespremnost utjecale su i neke nesuglasice između igrača. Ja sam zadovoljan sezonom, mada s ovim sastavom koji imamo možemo biti prvi, ali nam obavezno treba trener kako bi postali ozbiljna ekipa. Ostaje žal za nekim utakmicama u kojima nisam mogao pokazati svoj talent kao što sam pokazao u utakmicama protiv Viteza i Tuzle. Ovom prilikom želio bih istači da je podrška Općine nedovoljna, jer ovi ljudi koji su dali dio ili čak dijelove svog tijela za ovu državu zaslužuju više. Nadam se da će u budućnosti općina obratiti više pažnje na invalide kao i na sport kojim se bave.”

Za gornjivakuf-x.com, nekoliko riječi je uputio i Husak Nihad kojem je ovo bila debitantska sezona u SKISO Slogi: “Pozicija na tabeli nije pravi odraz igre na terenu i napornih treninga s budućim premijerligašima iz Mostara. U prvom dijelu sezone nisam dobivao dovoljno prilike da pokažem ono što znam. Međutim u drugom dijelu sezone se vidjelo da mogu biti jedan od ključnih igrača u klubu, što se dokazalo u nekoliko zadnjih utakmica na strani i kući. Od sljedeće sezone najavljene su promjene u klubu i samim tim očekujem bolje rezultate i ponovni ulazak u Prvu ligu BiH. Ovom prilikom želim pozvati građane i vlast na podršku u opstanku našeg najtrofejnijeg kluba u gradu.”

Ekipa web portala gornjivakuf-x.com želi puno sreće ovoj ekipi i nada se da bolji dani za njih dolaze već naredne sezone.

Exit mobile version