- Reklame -
Naslovnica Gornji Vakuf-Uskoplje Sport FOTO: Nogometaši Sloge nastavili pobjednički niz

FOTO: Nogometaši Sloge nastavili pobjednički niz

Foto: Aid Gafić i Ilijaz Skeho

U 27. kolu Druge lige – Jug FBiH na stadionu ‘Košute’ snage su odmjerile dvije Sloge, iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja i Ljubuškog. Domaćini su bili neumoljivi i za svega 15. minuta riješili utakmicu. Konačan rezultat 2:0.

Već u prvoj minuti gornjovakufska ekipa dolazi u vodstvo od 1:0. Strijelac ovog ekspresnog pogotka bio je Simeunović. Nakon vodećeg gola, domaća Sloga nastavlja sa lijepom i lepršavom igrom. Epilog takvog stanja na terenu je pogodak Milanovića u 14. minuti za 2:0, što se na kraju ispostavilo kao konačan rezultat.

Do kraja prvog dijela utakmice apsolutna inicijativa momaka u crvenim majicama, ali gosti iz Ljubuškog se uspijevaju odbranit od novih pogodaka u svojoj mreži.

Ako je malobrojna publika u prvom poluvremenu uživala u nogometnoj predstavi, u drugom poluvremenu su vidjeli jad i čemer, koji može ponuditi samo naš nogomet.

Domaćini apsolutno nezainteresovani i nonšalantni, a gosti užasno loši i potpuno posvećeni čuvanju negativnog rezultata.

Iz tako lošeg poluvremena izdvajamo, najprije šut Marojevića u 81. minuti za domaćine sa nekih 30 metara i dvije minute kasnije šut Paponje, koji je pretrčao gotovo cijeli stadion i odlično šutirao,a golman Marušić vadi loptu ispod same prečke.

U narednom kolu nogometaši Sloge uz Gornjeg Vakufa – Uskoplja gostuju kod Kamešnice.

Sloga – Sloga (Lj) 2:0

Stadion Košute. Gledaoca: 50. Sudije: Armin Ćerić (glavni), Majkl Proleta i Jure Musa (pomoćnici). Delegat Boro Matan. Strijelci: 1:0 – Simeunović (1.) i 2:0 – Milanović (2.)

SLOGA: Marušić, Marojević, Zeko, Batinić, Čatić, I. Zeko (Grubeša), Ilić, Mišić (Jurina), Kulačić, Simeunović (Jackson) i Milanović.
SLOGA (LJ): Šego, Bunoza, Tolj, Nižić, Vučić, Jelčić, Džajić, Rogić (Paponja), Bezer, Petrović i Puljić (Pavlak).

{joomplucat:173 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version