- Reklame -
Naslovnica Srednjobosanski kanton Sport Rukometno SP 2013 i u PSKC ‘Pirota’ Travnik?

Rukometno SP 2013 i u PSKC ‘Pirota’ Travnik?

Foto: ENI news

Općinu Travnik i Poslovno sportski kompleks Pirota danas je posjetio Smajo Karačić , generalni sekretar Rukometnog Saveza BiH.

On je istakao zadovoljstvo viđenim radovima u okviru dovršetka PSKC Pirota te najavio mogućnost da se i Travnik uključi u grupu gradova koji će ugostiti najbolje mlade rukometaše na SP 2013 kojem je domaćin BiH .

Tokom razgovora o ovoj ideji Tahir Lendo , načelnik Općine Travnik u ostavci , je naglasio da će radovi na elektro i mašinskim instalacijama ,građevinski i fasadni radovi koji su u toku , biti završeni tokom ljeta ove godine .

Lendo obrazlaže da se finansiranje završetka dvorane u Piroti vrši iz vlastitih sredstava budžeta općine kroz kreditno zaduženje .

„Iznos ove faze radova je 5 miliona KM a prethodno je utrošeno 1 milion KM za sanaciju krova, prilaza.Za kompletno dovršenje dvorane biće potrebno oko 7 miliona KM i ona bi u funkciji mogla biti u 2012. godini ,” naglasio je Lendo .

Završetkom dvorane površine 3 hiljade kvadratnih metara riješiće se konačno dugogodišnji problem koji opterećuje sve sportske klubove u Travniku a planirano je formiranje javnog preduzeća za upravljanje centrom.


Exit mobile version