- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Učenici MSŠ ‘Gornji Vakuf’ posjetili Narodno pozorište

FOTO: Učenici MSŠ ‘Gornji Vakuf’ posjetili Narodno pozorište

Foto: Samra Hozić

Jučer su učenici II razreda gimnazije MSŠ ‘Gornji Vakuf’, prisustvovali predstavi ‘Ožalošćena porodica’, tekstopisca Branislava Nušića, i režije Ahmeda Imamovića.

Polazak je bio planiraran za 10:00 h, dolazak u Sarajevo u 12:00 h. Po dolasku u Sarajevo, prvo je planirana posjeta Avazovom tornju. Nakon toga učenici su bili slobodni do 20 . 00 h, kada je počela predstava.

“Ožalošćena porodica” je komedija u tri čina, čiju dramatrurgiju potpisuje Aida Pilav, senografiju Josip Lovrenović, a kostimografiju Vanja Popović. To je zanimljiva komedija o jednoj „ožalošćenoj“ grupi ljudi koja iščekuje nasljedstvo i uveliko dijeli blago koje nije dobila.

Kada je riječ o samoj sinošnjoj predstavi “Ožalošćena porodica”, publika je imala priliku da vidi komad koji u sebi ima elemente verbalne komedije, elemente komedije situacije, vrlo dobro ispisanih likova, karaktera, interesantnih i komičnih situacija koje ovu predstavu čine zaista vrijednom.

Valja napomenuti i to da je u predstavi igrao sjajan glumački ansambl kojeg čine: Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Alen Muratović, Sead Pandur, Amra Kapidžić, Vedrana Seksan, Sanela Pepeljak, Ermin Sijamija, kao i neki drugi glumci.

Na kraju šta reči nego svaka čast organizatoru ove posjete, koji je u ovim vremenima obilježenim turbofolkom i jeftinim sapunicama koje se vrte po cijeli dan na TV ekranima, prepoznao smisao i cilj pozorišta.

{joomplucat:184 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version