- Reklame -
Naslovnica Gornji Vakuf-Uskoplje Sport Gornjovakufljani odveli SDIO ‘Neretva’ u Premier ligu BiH

Gornjovakufljani odveli SDIO ‘Neretva’ u Premier ligu BiH

Foto: Internet

Dok odbojkaši SKISO ‘Sloga’ Gornji Vakuf – Uskoplje muku muče u Drugoj ligi BiH, petorica mladih momaka iz našeg grada su odveli ekipu SDIO ‘Neretva’ iz Mostara u najelitniji rang takmičenja, Premier ligu Bosne i Hercegovine.

Već drugu godinu za mostarsku ekipu igraju Denis Kadrić, Mirsad Demirović, Behlo Sabahudin, Behlo Ahmed, a od ove sezone pridružio im se i Smajić Emir.

Prošle godine su naši momci, SDIO ‘Neretva’ odveli u Prvu ligu, a ove godine konačno i u Premier ligu, gdje ih sada očekuju utakmice sa najboljim ekipama na svijetu u sjedećoj odbojci ‘Spid’ i ‘Fantomi’.

U razgovoru za web portal gornjivakuf-x.com Denis Kadrić ističe da su prezadovoljni osvajanjem drugog mjesta i plasmanom u najviši rang takmičenja, te dodaje: „Svakog četvrtka putujemo u Mostar gdje najprije odradimo trening sa našim timom, SDIO ‘Neretva’, a nakon toga idemo do Blagaja, gdje sa ekipom Fleš odradimo još jedan trening“.

Inače, SDIO ‘Neretva’ je takmičenje za sezonu 2010/2011 u Prvoj ligi BiH, završila na drugom mjestu sa 39 bodova, dok su prvo mjesto zauzeli igrači OKI ‘Ilijaš 123’ sa 41 bodom..

Ikreno čestitamo ovim mladim i upornim gornjovakufljanima i želimo im mnogo sreće u Premier ligi BiH, da nastave i dalje dostojanstveno predstavljati naš grad.

Exit mobile version