- Reklame -
Naslovnica Gornji Vakuf-Uskoplje Sport REZIME: Nogometaši Sloge ponovo ostali bez Prve lige FBiH

REZIME: Nogometaši Sloge ponovo ostali bez Prve lige FBiH

Foto: gornjivakuf-x.com

Utakmicama tridesetog kola, proteklog vikenda završena je nogometna sezona 2010/2011 u Drugoj ligi – Jug Federacije Bosne i Hercegovine u kojoj se takmiči ekipa Sloge iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja.

U ovu sezonu gornjovakufsko – uskopaljska ekipa je ušla sa jasnim ambicijama za plasman u Prvu ligu FBiH.

Ipak, prvenstvo je počelo porazom od Višića 1:0, da bi u narednom kolu Sloga razbila Grude 4:0. U trećem kolu izabranici Ibre Zukanovića su doživjeli ubjedljiv poraz u Stocu od 3:0. Poslije ovog poraza, naši momci upisuju tri uzastopne pobjede što ih dovodi na sami vrh tabele. U sedmom kolu novi poraz nogometaša Sloge i to od direktnog konkurenta za prvo mjesto, ekipe Branitelja od 3:1. Poslije poraza, slijedi novi pobjednički niz od tri utakmice koji je prekinut remijem u Ljubuškom. Do kraja polusezone, naši momci upisuju četiri pobjede, što im je zabetoniralo drugo mjesto i solidne šanse za borbu za prvo mjesto.

U ovom djelu sezone, ostala je upamćena odlična igra Sloge u šesnaestini finala Kupa BiH na stadionu ‘Asim Ferhatović’ protiv velikog Sarajeva. Naši momci su izgubili samo 2:1, a poništen im je jedan sasvim regularan pogodak.

Jesenji dio nogometne sezone, obilježio je Aldin Hodžić sa 11 pogodaka u prvenstvu, te njegov kolega iz napada Popović.

Na pauzi sezone, Sloga je ostala upravo bez Hodžića i Popovića, koji je u međuvremenu postao juniorski reprezentativac Hrvatske. Redove Sloge pojačao je Jackson, bivši igrač nekolicine premijerligaških ekipa, te Hajduka i portugalske Pacos de Ferreira, kao i mlade reprezentacije Kolumbije. O ovom pojačanju web portal gornjivakuf-x.com prvi je donio ekskluzivnu priču.

Proljetni dio sezone Sloga otvara pobjedom nad Višićima, te porazom u Grudama. Naredna četiri kola, naši nogometaši su ostvarili 100% učinak. Ključna utakmice sezone igrana je na našim ‘Košutama’ u 22. kolu, kada je Sloga remizirala sa Braniteljem i čekirala mu kartu za viši rang takmičenja.

Mentalno uništeni izabranici Ibre Zukanovića su u narednom kolu poraženi u Čitluku od sve bolje ekipe Brotnja. Poslije kola u kojem su bili slobodni, Slogini nogometaši upisuju pet uzastopnih pobjeda i poraz u zadnjem kolu od Turbine sa 2:1.

Na kraju su nogometaši Sloge zauzeli drugo mjesto na tabeli sa osvojenih 62 boda, dok je prvoplasirana bila ekipa Branitelja sa 69 bodova.

Ovaj dio nogometne sezone obilježio je Emir Milanović, koji je na kraju bio i najbolji strijelac Sloge sa 14 pogodaka.

Sloga već drugu godinu za redom ne uspijeva da se plasira u Prvu ligu FBiH, uprkos velikim naporima agilne uprave. Da li će iduće sezone treća sreća biti i najveća, predstoji da vidimo. Objektivno, ukoliko Sloga zadrži odličnog trenera Ibru Zukanovića, te mlade nogometaše, Milanovića, Grubešu, iskusnog Ilića, brzonog Jacksona, uz par pojačanja u odbrani, Prva liga FBiH se postavlja kao objektivan cilj za sezonu 2011/2012.

Ovom prilikom nogometašima Sloge, kao i našim vjernim čitaocima poklanjamo tridesetak najboljih fotografija, koje su fotografi web portala gornjivakuf-x.com zabilježili u sezoni 2010/2011 na stadionu ‘Košute’.

{joomplucat:194 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version