- Reklame -
Naslovnica Vijesti Bosna i Hercegovina FOTO: Bosna i Hercegovina – Albanija 2:0

FOTO: Bosna i Hercegovina – Albanija 2:0

Foto: gornjivakuf-x.com

Zmajevi su sačuvali obraz i savladali Albaniju sa 2:0 i tako ostali u igri za EURO 2012. godine. Nakon blamaže u Bukureštu, bh. nogometaši su igrali dosta borbenije sa više želje što je na kraju rezultiralo pobjedom. Istina nije to bila briljantna partija, ali dovoljna za trijumf. Junak je bio Haris Medunjanin koji je pogodio u 67. minuti. Sada imamo 10 bodova i nalazimo se na trećem mjestu iza Francuske (13) i Bjelorusije (12) i imamo utakmicu manje u odnosu na Bjeloruse, a ispred Rumunije (8) i Albanije (8).

Već u prvoj minuta Albanci su zaprijetili, no srećom lopta je otišla u korner nakon kojeg je zaprijetio Vangjeli, ali lopta je otišla preko gola. U 8. minuti prva šansa za naše. Sjajno je prošao Lulić nakon što ga je sjajno uposlio Pjanić, ali je šutirao u spoljni dio mreže. U 13. minuti smo izveli sjajnu akciju, ali je Pjanić šutirao pored gola. U 16. minuti Misimović je imao idealnu priliku iz slobodnjaka, ali je sa nekih 20 metara pogodio živi zid. U 17. minuti gosti ponovo prijete, ali je Salihi slabo pucao iz okreta. Dvije minute kasnije najbolja prilika za BiH. Ibišević je izašao sam pred golmana, ali je slabo reagirao i pucao preko gola. U 25. minuti zaprijetio je Spahić, ali je i njegov udarac glavom završio pokraj gola. U 32. minuti bilježimo slab pokušaja Misimovića, a na drugoj strani slično je pokušao i Skela. Do kraja prvog dijela nije bilo prilika.

Drugi dio je počeo šansom za Misimovića, koji je bio izblokiran. U 57. minuti Misimović je u novoj šansi, ali njegov udarac sjajno brani Ujkani. U 66. minuti sjajna šansa za Džeku čiji udarac ide pored gola, a minut kasnije veliko slavlje na Bilinom polju. Pandža je ispucao loptu glavom, a lopta je otišla do Medunjanina koji se našao sam ispred golmana i rutinski pogodio mrežu Albanije. Pogodak je dao krila našim igračima koji su u nastavku igrali dosta bolje, dok se igra gostiju raspala. U 82. minuti Medunjanin je sjajno prošao, ali je njegov centaršut bio prejak. U 86. minuti gosti su ostali sa deset igrača, nakon što je isključen Lila zbog oštrog starta nad Rahimićem. U 90. minuti Muzaka se našao neočekivano u šansi, ali lopta je otišla daleko pored gola. U narednom napadu stavljena je tačka na i. Maletić je sjajno reagirao i majstorski pogodio za 2:0.

BiH – Albanija 2:0

Stadion Bilino polje. Gledalaca: 12.000. Sudija: Blom (Holandija). Strijelci: 1:0 Medunjanin (67), 2:0 – Maletić (90). Žuti kartoni: Maletić (BiH), Duro (Albanija).

BiH: Hasagić, Mujdža (od 73. Maletić), Lulić, Spahić, Pandža, Rahimić, Medunjanin, Pjanić (od 77. Bešić, Misimović, Ibišević (od 61. Muslimović), Džeko.

ALBANIJA: Ujkani, Vangjeli, Dallku, Cana, Curri, Agolli (od 60. Lila), Bulku, Skela, Lala (od 73. Muzaka), Salihi, Bogdani (od 46. Duro).

{joomplucat:195 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version