- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje Gornjovakufski klan među CS elitom

Gornjovakufski klan među CS elitom

Foto: Internet

Ovih dana održava se prvi internacionalni gaming turnir u Bosni i Hercegovini, na kojem nastupa Team Central, cs klan iz našeg grada. Bosna i Hercegovina će biti prva zemlja u regiji koja će ugostiti najbolje svjetske igrače i klanove u planetarno popularnoj igri Counter Strike 1.6. Riječ je o online igrici koju igra više od tri miliona ljudi širom svijeta.

Što se tiče samog turnira, ADEPTO BH OPEN je prvi internacionalni turnir u kompjuterskim igrama koji će se održati u Sarajevu, a gdje će se po prvi put pojaviti timovi sa svjetskih rang listi iz država poput Norveške, Danske, Švedske, Holandije, Njemačke, Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine i drugih. Istovremeno će se moći igrati četiri meča (40 računara). Svaki meč će biti prenošen na platnu veličine 2×2. Nagradni fond turnira iznosi 10.500,00EUR.

Na ovaj prestižni turnir Team Central putuje u sljedećem sastavu: Edin ‘el-ninh0’ Duvnjak, Faruk ‘MAXIMUS’ Karalić, Haris ‘Uzun’ Uzun (sve trojica iz GV-U), Islam ‘Tekilla’ Begić, Aldin ‘sniiz’ Tataraga (obojica iz Bugojna).

Edin ‘el-ninh0’ Duvnjak za naš portal iznio je svoja očekivanja za ADEPTO BH OPEN: “Ambicije su velike pogotovo u grupnoj fazi u kojoj igramo protiv domaćih ekipa gdje su nam i šanse veće. Nadam se plasmanu među osam najboljih, naravno pod uslovom da imamo malo sreće pa da izbjegnemo “Na'vi” i “Fnatic” ili neke malo jače ekipe. Na kraju bih da se zahvalim sponzorima: Caffe Central, Optika Sunce, Udruženje boraca Goranovi i Flesh team.”

Naš portal želi puno sreće Team Centralu na ADEPTO BH OPEN.

Turnir će se održati u periodu 23.06.2011. – 26.06.2011. godine u Skenderiji. Ulaz za posjetioce je slobodan.

Ekipa web portala gornjivakuf-x.com bit će na licu mjesta.

Exit mobile version