- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Uručene diplome 40. generaciji maturanata MSŠ „Gornji Vakuf“

FOTO: Uručene diplome 40. generaciji maturanata MSŠ „Gornji Vakuf“

Foto: Aid Gafić

Danas je u JU „Centar za obrazovanje i kulturu“ Gornji Vakuf – Uskoplje upriličena podjela diploma 40. generaciji maturanata MSŠ „Gornji Vakuf“. Svečanosti je prisustvovao veliki broj roditelja i prijatelja maturanata, kao i predstavnici vlasti, MIZ Gornji Vakuf i direktori osnovnih škola sa područja naše općine.

Program je počeo emitovanjem dokumentarnog filma o MSŠ „Gornji Vakuf“ kojeg su snimili učenici te škole, Muamer Čehić i Ibrahim Sušić, a web portal gornjivakuf-x.com je pomogao realizaciju istog, ustupljivanjem skromne opreme kojom raspolažemo.

Maturante i njihove goste su zabavile folklorna, plesna i muzička sekcija škole.

Direktor MSŠ „Gornji Vakuf“, gospodin Vahid Šehić i načelnik općine Gornji Vakuf – Uskoplje, gospodin Sead Čaušević odličnim učenicima su uručili poklone, novi roman Nedžada Milanovića „Moć“. Načelnik Čaušević je isti poklon uručio i direktoru škole, kao i razrednicima maturanata.

Prisutne u velikoj sali „Centra za obrazovanje i kulturu“ pozdravio je direktor Vahid Šehić, koji je prije svega čestitao maturantima i njihovim profesorima, te podsjetio da je ovo generacija učenika na koju MSŠ „Gornji Vakuf“ može biti ponosna, zbog doličnog ponašanja i postignutih rezultata u radu.

Ispred maturanata se obratila Lamija Gudić koja se između ostalog, zahvalila profesorima na prenesenim znanjima i velikom strpljenju iskazanog prema učenicima tokom cijelog školovanja.

Na kraju svečanosti je uslijedila i podjela diploma maturantima. Nažalost, mnogi od njih nisu bili prisutni jer su već otišli na pripreme za prijemne ispite na fakultete, te su diplome umjesto njih primili ponosni roditelji.

Uredništvo web portala gornjivakuf-x.com želi mnogo sreće maturantima u njihovom životu, da upišu i završe fakultete, odnosno da pronađu zaposlenje u branši za koju su se školovali.

{joomplucat:209 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version