- Reklame -
Naslovnica Gornji Vakuf-Uskoplje Sport FOTO: Počeo turnir u malom nogometu „Privor 2011“

FOTO: Počeo turnir u malom nogometu „Privor 2011“

Foto: Aid Gafić i Ilijaz Skeho

Prvim utakmicama, večeras je počeo tradicionalni turnir u malom nogometu „Privor 2011“ u organizaciji Udruženja građana „Bolja budućnost Privor“ Voljevac, Gornji Vakuf. Turnir se održava u okviru kulturno – sportske manifestacije „Dani otpora Privor 1992 – Dani slobode 2011“. Utakmice se igraju na terenu Osnovne škole „Voljevac“ u Voljevcu.

Ovogodišnji turnir je otvorenim proglasio načelnik općine Gornji Vakuf – Uskoplje, gospodin Sead Čaušević, koji se u kratkom govoru zahvalio organizatorima na naporima koje svake godine ulažu da turnir i manifestacija budu na visokom nivou.

Učešće na turniru uzelo je 30 ekipa, koje su platile kotizacije za takmičenje u iznosu od 100 KM. Nagradni fond turnira je 5.500,00 KM. Ekipi koja osvoji prvo mjesto pripast će nagrada od 3.000,00 KM, drugoplasiranoj ekipi 1.500,00 KM, a trećeplasiranima 1.000,00 KM. Pored ovih nagrada, predviđene su i nagrade za najboljeg igrača, strijelca, golmana i najboljeg mladog igrača.

Večeras su na programu bile dvije utakmice u kojima smo vidjeli čak 15 pogodaka. Prvo su na teren izišle ekipe Voljice i Duratbegović Dolac Omladinci, a rezultat je bio 7:2 u korist prošlogodišnjih viceprvaka, ekipe Voljica.

Nihad Vugdalić je doveo u vodstvo Voljice, da bi na 2:0 povećao Petrović Nijaz. Do kraja poluvremena omladinci Duratbegović Doca su preko Gurić Amela smanjili rezultat na 2:1. Izjednačenje početkom drugog poluvremena donosi Gurić Emrah. Ipak, već u narednom napadu Voljice preko Halilović Vahida dolazi do vodstva 3:2. Poslije ovog gola igra omladinaca Duratbegović Doca se potpuno raspala, te do kraja utakmice za Voljice po dva pogotka postižu Vugdalić NIhad i Petrović Amer za konačnih 7:2.

U drugoj utakmici snage su odmjerile ekipe Duratbegović Dolac i BH Aluplast, a rezultat je bio 4:2 za Duratbegović Dolac.

Sjajno su momci iz Duratbegović Doca otvorili utakmicu i došli do vodstva od 4:0, golovima Garib Ajdina, Ravnjak Rašida i dva puta Delić Ermina. BH Aluplast je na 4:1 smanjio zahvaljujući autogolu Bekić Rašida, dok je za 4:2 pogodio Avdibašić Sulejman. Utakmicu je obilježio prolom oblaka u drugom poluvremenu.

{joomplucat:222 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version