- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje Poziv za dostavljanje prijedloga za dodjelu općinskih priznanja

Poziv za dostavljanje prijedloga za dodjelu općinskih priznanja

grb_gvU povodu 01.10. – Dana Općine Gornji Vakuf-Uskoplje, Općina Gornji Vakuf-Uskoplje vršit će dodjelu priznanja zaslužnim kolektivima i pojedincima.

Zbog toga pozivamo sva privredna društva, javna preduzeća i ustanove, udruženja, političke stranke, mjesne zajednice, građane i druge subjekte sa područja Općine Gornji VakufUskoplje da predlože osobu-kolektiv koji su najzaslužniji da budu nosioci priznanja nagrade “Povelja s grbom općine” i “Zahvalnica s grbom općine”, a koje će biti dodijeljene na svečanoj sjednici Općinskog vijeća.

Kriteriji za dodjelu priznanja su:

– „Povelja sa grbom Općine Gornji Vakuf-Uskoplje“ dodjeljuje se privrednim društvima, ustanovama, udruženjima građana, drugim pravnim licima i pojedincima za izuzetan doprinos razvoju općine Gornji Vakuf-Uskoplje u oblasti privrede, kulture, obrazovanja, nauke, zdravstva, sporta i drugim oblastima života i rada.

– „Zahvalnica sa grbom Općine Gornji Vakuf-Uskoplje“ dodjeljuje se u znak zahvalnosti Općine Gornji Vakuf-Uskoplje priznatim ličnostima, građanima i pravnim licima Općine Gornji Vakuf-Uskoplje, koji su dali poseban doprinos razvoju i očuvanju civilizacijskih vrijednosti, izgradnji i jačanju institucija lokalne zajednice u Općini Gornji Vakuf-Uskoplje i njenoj afirmaciji u zemlji inostranstvu.

Prijedlozi se podnose u pisanoj formi Komisiji za izbor i imenovanje Općinskog vijeća i treba da sadrži činjenice i dokaze o zaslugama i djelima zbog kojih se kandidat predlaže.

Predlagač priznanja je dužan dostaviti validnu dokumentaciju nadležnih državnih organa ne stariju od šest mjeseci.

U prijedlogu se navodi i vrsta priznanja za koju se kandidat predlaže.

Prijedlozi se mogu podnijeti najkasnije do 15.08.2011.godine na adresu:

OPĆINA GORNJI VAKUF – USKOPLJE
Komisija za izbor i imenovanje
sa naznakom «Prijedlog za dodjelu općinskih priznanja», ul. Bistrićka cesta bb. Gornji Vakuf- Uskoplje.

Exit mobile version