- Reklame -
Naslovnica Gornji Vakuf-Uskoplje Sport FOTO: Lasta pobjednik malonogometnog turnira ‘Privor 2011’

FOTO: Lasta pobjednik malonogometnog turnira ‘Privor 2011’

Foto: Erdin Sinan

Nakon gotovo mjesec dana, turnir u malom nogometu „Privor 2011“ je došao do svog kraja. Kroz cilj uzdignutih ruku su prošli igrači ekipe Auto škola „Lasta“, koji su konačno uspjeli da osvoje turnir na domaćem terenu.

U finalnoj utakmici ekipa Laste je slavila visoku pobjedu protiv ekipe Duratbegović Dolac od 4:1. Utakmicu je bolje otvorila ekipa Duratbegović Dolac, te preko Rašida Ravnjaka dolazi u vodstvo od 1:0. Nošeni podrškom domaće publike, igrači Laste preko Amela Lelka, dolaze do preokreta od 2:1. Ibrahim Habibović je povećao prednost Laste na 3:1, da bi „tačku na i“ stavio Amel Lelak svojim trećim golom. Konačan rezultat 4:1 za Lastu.

Prija finalne utakmice, odigran je susret za treće mjesto između ekipa Boje i lakovi „Anax“ i Čolak Komerc, a rezultat je bio 2:1 za Anax. Strijelci za pobjedničku ekipu bili su Ermin Mavrković i Tarik Karahodžić, dok je jedini pogodak za Čolak Komerc, djelo Kudra Nedima.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Lelak Amel iz ekipe Lasta, najbolji strijelac je Ravnjak Rašid iz ekipe Duratbegović Dolac, dok je priznanje za najboljeg golmana turnira pripalo Omanović Fahrudinu iz ekipe Anax.

Nagrade najuspješnijim ekipama i igračima uručio je načelnik općine Gornji Vakuf – Uskoplje Sead Čaušević.

Ovom prilikom uredništvo web portala gornjivakuf-x.com čestita pobjednicima, ali i svim učesnicima na sportskom nadmetanju, te se iskreno zahvaljuje i odaje priznanje za odličnu organizaciju Udruženju građana „Bolja budućnost – PRIVOR“, posebno Ramić Adnanu za nesebičnu pomoć pri izvještavanju sa ovog turnira.

{joomplucat:250 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version