- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: OB G. Vakuf-Uskoplje, trening ‘Upravljanje projektnim ciklusom’

FOTO: OB G. Vakuf-Uskoplje, trening ‘Upravljanje projektnim ciklusom’

Foto: Aid Gafić

U maloj sali „Centra za obrazovanje i kulturu“ Gornji Vakuf – Uskoplje danas su članovi odbora Omladinske banke Gornji Vakuf održali predavanje za predstavnike neformalnih grupa koji realizuju ovogodišnje projekte Omladinske banke u našem gradu.

Predavanje je održano na temu „Upravljanje projektnim ciklusom“, a predavač je bio Mustafa Ehlizevak. Šteta je prava da predstavnici neformalnih grupa nisu uvidjeli značaj ovog predavanja, tako da mu je prisustvovalo svega 14 članova, iz 6 od ukupno 11 neformalnih grupa koji realizuju ovogodišnje projekte koje finansira Omladinska banka Gornji Vakuf – Uskoplje.

Predavač, Mustafa Ehlizevak je prisutne upoznao o važnosti konstantnog monitoringa projekta za uspješnu realizaciju i pisanje završnog izvještaja. „Monitoring projekta je sistematsko i kontinuirano prikupljanje, analiziranje i upotreba informacija o ulaznim faktorima, procesu i rezultatima u svrhu kontrole i izvještavanja o radu. Na osnovu praćenja stječemo uvid da li smo na pravom putu spram plana aktivnosti, imajući na umu ciljeve koje želimo postići“, rekao je Ehlizevak.

Nakon što je Ehlizevak završio svoje izlaganje, članovi neformalnih grupa su razmijenili svoja iskustva o dosadašnjem toku realizacije svojih projekata, te o načinu prevazilaženja problema koji se javljaju tokom realizacije.

Na kraju su prisutni članovi dobili Uvjerenje o uspješno završenom treningu „Upravljanje projektnim ciklusom“ u okviru programa Omladinske banke.

{joomplucat:248 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version