- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Završeni infrastrukturni projekti u naselju Odvode

FOTO: Završeni infrastrukturni projekti u naselju Odvode

Foto: Muamer Čehić

Izgradnja i rekonstrukcija saobraćajne infrastrukture u gornjovakufskom naselju Odvode za ovu godinu je privedena kraju.

Izgrađen je parking ukupne površine od 1549,28 m2 sa svom potrebnom oborinskom kanalizacijom i dva ulaza u dužini od 14 metara. Parking je smješten na lokalitetu od ulice prema piceriji „Blitz“ pa do ulice Safet bega Bašagića.

Pored ovog parkinga izgrađen su i dva manja parkinga; ispred advokatskog ureda „Gekić“, površine 169,16 m2 i parking pored Zubne ordinacije. Također bit će postavljen novi asfalt u ulici Safet bega Bašagića i ulici prema piceriji „Blitz“, dužine 61 metar.

Uz izgradnje parkinga, u ulici Džemala Bijedića postavljen je novi asfalt i trotoar (s obje strane) u dužini od 460,50 m.

Važno je naglasiti da ovi poslovi nisu završeni onako kako su bili najavljivani i prema ugovoru definisani. Naime, ono što bode u oči je stavka ugovora koja glasi ovako – „Postavljanje novih ivičnjaka u ulici Džemal Bijedić, uz mogućnost da se zadrži maksimalno 10% starih“. Svako ko je prošao ulicom Džemal Bijedić prije i poslije radova mogao je primijetiti iste stare, skršene ivičnjake.

{joomplucat:252 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version