- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Završena manifestacija ‘Dani otpora Privor 1992 – Dani slobode Privor 2011’

FOTO: Završena manifestacija ‘Dani otpora Privor 1992 – Dani slobode Privor 2011’

Foto: Ibrahim Glamočak

Nakon više od mjeseca dana i održanih različitih sportskih, kulturnih i vjerskih sadržaja, okončana je manifestacija „Dani otpora Privor 1992 – Dani slobode Privor 2011“.

Danas poslije ikindije namaza na Spomen česmi šehidima u Voljevcu okupio se veći broj mještana Privora i cijelog Gornjeg Vakufa, gdje je odana počast stradalima u ratu 1992 – 1995. Prisutnima se sa par riječi obratio član organizacionog odbora manifestacije Zijad Mašetić, nakon čega je imam džemata Boljkovac, Ibrahim ef. Glamočak proučio ašere pred duše šehida.

Poslije Spomen česme u Voljevcu, prisutni su se uputili u Sviliće gdje je također, pred duše šehida proučen Jasin, a nakon toga i dova, koju je proučio glavni imam Medžlisa IZ Jajce Ramiz ef. Bećirović.

Na stadionu Osnovne škole „Voljevac“ mještani su klanjali Akšam, a u sali OŠ „Voljevac“ organizovan je iftar za porodice šehida, goste i zvanice.

Današnji program, a i sama manifestacija „Dani otpora Privor 1992 – Dani slobode Privor 2011“ okončana je klanjanjem Teravih namaza u džamiji u Voljevcu i predavanjem koje je održao glavni imam Medžisa IZ Gornji Vakuf Enes ef. Omerović.

{joomplucat:264 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version