- Reklame -
Naslovnica Vijesti Bosna i Hercegovina Faruk Vele glavni i odgovorni urednik Dnevnog avaza

Faruk Vele glavni i odgovorni urednik Dnevnog avaza

Faruk Vele

Dvadestdevetogodišnji Faruk Vele je novi glavni i odgovorni urednik Dnevnog avaza. On je najmlađi glavni urednik jednog dnevnog lista u dosadašnjoj historiji bh žurnalizma. Faruk je višegodišnji član redakcije, kojeg čitaoci poznaju kao vrsnog novinara, analitičara i tvorca brojnih tekstova Dnevnog avaza.

Još od dopisničkog angažmana u Mostaru, kada je na sebe skrenuo pažnju, pa do pisanja o političkim i društvenim zbivanjima u BiH, Vele se kritički i argumentirano hvatao u koštac s najsloženijim zbivanjima. To mu je osiguralo status jednog od vodećih autora Dnevnog avaza, kojeg čitaoci i stručna javnost rado čitaju.

Sa desetogodišnjim iskustvom u bh novinarstvu sposoban je da odmah kvalitetno odgovori preuzetim obavezama, ali je i izrazito sposoban da novinarski tim Dnevnog avaza, najtiražnije i najutjecajnije novine u zemlji, povede stazom još većih tiražnih i žurnalističkih uspjeha.

Podsjećamo vas dragi čitaoci našeg portala GornjiVakuf-x.com da je Faruk Vele, prvo pero Dnevnog avaza, izabran za ličnost godine 2010. sa područja Gornjeg Vakufa po izboru posjetilaca našeg portala. Ovom prilikom uredništvo portala GornjiVakuf-x.com  Faruku Veli želi puno uspjeha u budućem radu.

Exit mobile version