- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje Općinsko vijeće Gornji Vakuf-Uskoplje usvojilo odluku o dodijeli općinskih priznanja

Općinsko vijeće Gornji Vakuf-Uskoplje usvojilo odluku o dodijeli općinskih priznanja

Foto: Arhiv/gornjivakuf-x.com

Na danas održanoj vanrednoj sjednici Općinskog vijeća Gornji Vakuf – Uskoplje sa 20 glasova ZA i jednim PROTIV usvojena je odluka o dodijeli općinskih priznanja za 2011. godinu.

Povelju sa grbom općine povodom 1. oktobra – Dana općine Gornji Vakuf – Uskoplje dobit će JU Srednja škola „Uskoplje“, za izuzetan doprinos u oblasti obrazovanja na području općine Gornji Vakuf – Uskoplje, te JU Dom zdravlja Gornji Vakuf – Uskoplje, za izuzetan doprinos u oblasti obnove, očuvanja i izgradnje objekata zdravstvene infrastrukture i zdravstvene zaštite stanovništva općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

Zahvalnica sa grbom općine bit će uručena fra Dominku Batiniću za poseban doprinos razvoju duhovnosti i kulture na području općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

Prvobitni prijedlog za dodjelu općinskih priznanja uključivao je i Zahvalnicu sa grbom općine za gospodina Fejsala Kirlića, dipl.ing.el. iz Sarajeva, porijeklom iz općine Gornji Vakuf-Uskoplje, ali taj prijedlog je odbijen na 20. sjednici Općinskog vijeća, održanoj prije sedam dana. Sam gospodin Kirlić se izjasnio da nije zainteresovan za ovu nagradu dok se ona dijeli po principu, dvije nagrade za Bošnjake, dvije nagrade za Hrvate.

Na Javni poziv za dostavljanje prijedloga za dodjelu općinskih priznanja stigli su i prijedlozi da općinska priznanja budu uručena Omladinskom centru Gornji Vakuf-Uskoplje, Udruženju „Stop ovisnosti“ Gornji Vakuf-Uskoplje, te gospodinu Hrčan Đuri iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja. Ovi prijedlozi nisu naišli na odobrenje Komisije za izbor i imenovanje, jer općina Gornji Vakuf-Uskoplje godišnje može dodijeliti maksimalno četiri priznanja.

Općinska priznanja za 2011. godinu bit će dodijeljena na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Gornji Vakuf u povodu 1. oktobra – Dana općine.

Exit mobile version