- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Počasni konzul BiH u Turskoj Kemal Baysak posjetio Gornji Vakuf

FOTO: Počasni konzul BiH u Turskoj Kemal Baysak posjetio Gornji Vakuf

Foto: Ilijaz Skeho i Aid Gafić

Grupa „Mlada generacija u posjeti otadžbini“ na čelu sa počasnim konzulom BiH u Turskoj Kemal Baysakom u srijedu je posjetila Gornji Vakuf. Goste iz Turske dočekao je načelnik općine gospodin Sead Čaušević i predsjednik Medžlisa IZ Gornji Vakuf gospodin Omer Ljubunčić.

Odmah po dolasku u Gornji Vakuf, gosti iz Turske su se uputili prema Centralnom šehidskom mezarju gdje su položili cvijeće i proučili Fatihu za 360 šehida herojskog Gornjeg Vakufa koji su poginuli u proteklom ratu. Poslije obilaska šehidskog mezarja, gosti su zajedno sa počasnim konzulom posjetili industrijsku zonu u kojoj se nalaze dvije fabrike Saraj komerc i Rose wood koje su nosioci privrede u Gornjem Vakufu.

Posjeta delegacije omladine iz Turske na čelu sa počasnim konzulom Turske završena je kulturno-zabavnim programom kojeg su domaćini organizovali u sali Centra za obrazovanje i kulturu. Na početku programa načelnik općine i gospodin Kemal Baysak razmijenili su prigodne poklone.

Gospodin Baysak je u svom govoru podsjetio na neraskidive veze između Turske i Bosne i Hercegovine, te podsjetio na obavezu svih nas da damo svoj maksimum na očuvanje bratstva između dva prijateljska naroda.

{joomplucat:315 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version