- Reklame -
Naslovnica Vijesti Srednjobosanski kanton FOTO: Prosvjetari SBK obilježili ‘Dan prosvjetnih radnika’

FOTO: Prosvjetari SBK obilježili ‘Dan prosvjetnih radnika’

Foto: Erdin Sinan

05.10.2011. g. u hotelu VRBAS u Donjem Vakufu održano je prosvjetno veće u organizaciji Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja, a sve u povodu SVJETSKOG DANA PROSVJETNIH RADNIKA koje se obilježava od 1994. godine odlukom UNESCA.

Program je počeo u 17 sati intoniranjem državne himne, a nakon toga počelo je obraćanje prije svega predsjednika sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja MUHAMEDA PAJIĆA kada su i dodijeljene nagrade dugogodišnjim članovima sindikata za uspješan rad i podršku u radu ove organizacije.

Nakon dodjele nagrada učešće u programu su uzeli članovi osnovne muzičke škole iz Novog Travnika, a učenici 1. 2. i 3. osnovne škole iz Bugojna su se predstavili izvođenjem nekoliko numera.

Na ovoj večeri bilo je prisutno oko 150 članova sindikata iz škola u SBK-u. Program je trajao dugo u noć uz muziku, ples, igru i zabavu.

Svim prosvjetnim radnicima sa područja Gornjeg Vakufa-Uskoplja i SBK sretan Svjetski dan prosvjetnih radnika želi uredništvo web portala GornjiVakuf-x.com.

{joomplucat:325 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version